«Πάρκο Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος» στο Μοσχάτο

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 στις 8.15 μ.μ. στην Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου, Καραολή & Δημητρίου και Λυκούργου, πλησίον του Ηλεκτρικού Σταθμού Μοσχάτου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση «ως ελάχιστη τιμή χρέους στον αιώνιο αγωνιστή Μανώλη Γλέζο».

«Πάρκο Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος» στο Μοσχάτο

Στη σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου αναφέρει: «Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και του Κοινοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου, το Πάρκο Εθνικής Αντίστασης θα μετονομασθεί σε "Πάρκο Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος" και θα τοποθετηθεί τιμητική μαρμάρινη πλάκα σε κεντρικό σημείο του Πάρκου.

Στην εκδήλωση θα αναφερθούν για "τον αιώνιο Αγωνιστή" η Ιστορικός κ. Λη Σαράφη και η Πανεπιστημιακός κ. Πέπη Ρηγοπούλου. Επίσης, θα παρευρεθεί ο κινηματογραφιστής κ. Νίκος Καβουκίδης ο οποίος μας προσέφερε το τριαντάλεπτο ντοκιμαντέρ του για να προβληθεί στην εκδήλωση.

Σας περιμένουμε για να τιμήσουμε όλοι μαζί τη μνήμη του ανυποχώρητου μαχητή Μανώλη Γλέζου, ενός θρύλου στην ιστορία του νεότερου Ελληνισμού.

Οι καθηγητές του Ωδείου Μιχάλης Τρανουδάκης, πιάνο, Νίκος Χατζηελευθερίου, κιθάρα και η ερμηνεύτρια Μαρία Αλαμανή θα παρουσιάσουν δύο κύκλους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση του Γιώργου Σεφέρη: "Μυθιστόρημα" και "Επιφάνεια"».