H Diana Campbell στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης και της νέας δράσης με τίτλο Contemporary Groundbreakers, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φέρνει στην Αθήνα την Diana Campbell.

H Diana Campbell στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης και της νέας δράσης με τίτλο Contemporary Groundbreakers, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φέρνει στην Αθήνα την Diana Campbell σε μια συζήτηση με την Αφροδίτη Γκόνου, Σύμβουλο Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης του Μουσείου, με θέμα «Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τον κόσμο της τέχνης που επιθυμούμε μέσω νέων πρωτοβουλιών: Η εντυπωσιακή επιτυχία του Dhaka Art Summit». Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Ιουνίου και ώρα 19:00.

Η Diana Campbell (γενν. 1984, Λος Άντζελες) είναι Αμερικανίδα επιμελήτρια με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Princeton. Εργάζεται στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία από το 2010, κυρίως στην Ινδία, στο Μπαγκλαντές και στις Φιλιππίνες. Από το 2013 διατελεί ιδρυτική καλλιτεχνική διευθύντρια του Ιδρύματος Samdani Art Foundation με έδρα τη Ντάκα, στο Μπαγκλαντές και επικεφαλής επιμελήτρια του Dhaka Art Summit, έχοντας στο ενεργητικό της τις επιτυχημένες διοργανώσεις των ετών 2014-2023. Αυτή την περίοδο σχεδιάζει τις διοργανώσεις για τo 2025 και το 2027 ως ένα διαρκές επιμελητικό έργο που δημιουργεί υποδομές και νέα μοντέλα για τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και τη συμμετοχή του κοινού. Η Campbell κατέστησε το Dhaka Art Summit κορυφαία πλατφόρμα έρευνας και εκθέσεων για την τέχνη από τη Νότια Ασία, φέρνοντας σε επαφή καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, επιμελητές και συγγραφείς από όλη τη Νότια Ασία μέσω ενός μοντέλου που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αναθέσεις νέων έργων και εκθέσεων που υλοποιούνται στο Μπαγκλαντές.

Επιπλέον, η Campbell είναι υπεύθυνη για τη διεύρυνση των συλλογών του Samdani Art Foundation στη Ντάκα και για την προώθηση των διεθνών συνεργασιών ενόψει της δημιουργίας μόνιμης στέγης του ιδρύματος, του Κέντρου Τέχνης και Πάρκου Γλυπτικής Srihatta στην περιοχή Sylhet του Μπαγκλαντές. Παράλληλα με το έργο της στο Μπαγκλαντές, από το 2016 έως το 2018, ήταν ιδρυτική καλλιτεχνική διευθύντρια του Bellas Artes Projects στις Φιλιππίνες, ενός μη κερδοσκοπικού διεθνούς προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών και εκθέσεων στη Μανίλα και στο Μπατάν. Επιμελήθηκε το Frieze Projects στο Λονδίνο το 2018 και το 2019, καθώς και την έκθεση σύγχρονης τέχνης Desert X 2023 με τον Neville Wakefield στην Coachella Valley της Καλιφόρνια. Είναι μέλος της ομάδας διαμεσολάβησης του AFIELD, ενός διεθνούς δικτύου καλλιτεχνικών πρακτικών με κοινωνικές προτεραιότητες. Το συγγραφικό της έργο έχει δημοσιευτεί, μεταξύ άλλων, στα περιοδικά τέχνης Mousse, Frieze, Art in America, καθώς και στις εκδόσεις του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (MoMA).

Η νέα δράση με τίτλο Contemporary Groundbreakers του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης υλοποιείται με την υποστήριξη των Μελών της Επιτροπής Υποστήριξης Σύγχρονης Τέχνης του Μουσείου. Στις συναντήσεις αυτές γνωρίζουμε ανθρώπους της τέχνης που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στον δικό του τομέα δράσης ο καθένας, θέτοντας νέα ερωτήματα, εκφράζοντας προβληματισμούς, αμφισβητώντας τα δεδομένα και ανοίγοντας, τελικά, νέες διαδρομές στη σύγχρονη τέχνη. Τις συζητήσεις συντονίζει η Αφροδίτη Γκόνου, Σύμβουλος Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

H επόμενη Contemporary Groundbreaker που θα φιλοξενήσει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι η Victoria Siddall, σε μια συζήτηση με θέμα "Πώς ο κόσμος της τέχνης πρωτοπορεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής" την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου. Oλες οι συζητήσεις πραγματοποιούνται στα αγγλικά με δυνατότητα παρακολούθησης δια ζώσης ή μέσω live streaming.

INFO

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 8 ευρώ | Δωρεάν για τους Cycladic Friends
Live streaming: 5 ευρώ | Δωρεάν για τους Cycladic Friends https://cycladic.gr/page/cycladic-contemporary-groundbreakers

Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4 106 74, Αθήνα
Τ.: (+30) 210 7228321-3
cycladic.gr



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110