«Οίκος της Ταραχής» στη Στέγη

Η χορογράφος Πατρίσια Απέργη επιστρέφει στη Στέγη, έξι χρόνια μετά το "Cementary", με ένα εκρηκτικό πάρτι-ύμνο στον άνθρωπο, τις επιλογές του, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τον αυτοπροσδιορισμό.

«Οίκος της Ταραχής» στη Στέγη

Καλώς ήρθατε στο show μας. Καλώς ήρθατε στην απρογραμμάτιστη πτώση στο μέλλον.

Η χορογράφος Πατρίσια Απέργη επιστρέφει στη Στέγη, έξι χρόνια μετά το "Cementary", με ένα εκρηκτικό πάρτι-ύμνο στον άνθρωπο, τις επιλογές του, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τον αυτοπροσδιορισμό. Η Κεντρική Σκηνή της Στέγης μεταμορφώνεται σε μια πασαρέλα για τους επτά περφόρμερ-περσόνες του «Οίκου της Ταραχής» ακουμπώντας στην ποιητική του κλάμπινγκ και του σύγχρονου χορού.

H Πατρίσια Απέργη, μας καλωσορίζει στο σύμπαν του νέου της έργου με τίτλο «Ο Οίκος της Ταραχής (House of Trouble)», όπου στήνει ένα νοερό ταξίδι στον χρόνο και στο έξω, του δρόμου, για να στήσει ένα πάρτι υποδοχής του μέλλοντος με τα πιο εκρηκτικά υλικά του παρελθόντος.

Αυτός ο χορός εμπνέεται από τους χορούς που έχουν συμβεί «εκεί έξω» και «πρώτα από τα κάτω». Από τους χορούς του δρόμου που αναπτύχθηκαν την περίοδο 1980-2000 ως χειρονομίες δημόσιας αντίστασης και κοινωνικοπολιτικής αντίδρασης απέναντι σε περιστατικά βίας και εξευτελισμών που δεν βρήκαν τον δρόμο προς τη δικαιοσύνη.
Από τους χορούς-ύμνους στον αυτοπροσδιορισμό και την εορταστική αποδοχή του.
Ο Οίκος της Ταραχής είναι ένα γλέντι για τη χαρά της μεταμόρφωσης και της πολλαπλής διάστασης των σωμάτων, που ενσωματώνει όλες τις αντιδράσεις και μας αποκαλύπτει ότι μπορούμε να περάσουμε καλά ακόμη και αν είμαστε διαφορετικοί.

«Όλοι περνάμε δύσκολα. Νιώθουμε όμως ότι σε έναν κόσμο που κλονίζεται και
ταρακουνιέται, η χαρά βρίσκεται στις μικρές παύσεις των μαχών».
– Πατρίσια Απέργη

04 - 07.05.2023 | Κεντρική Σκηνή της Στέγης, στις 20:30