Στέφανος Δημουλάς: Ο πρώτος Έλληνας καλλιτέχνης σε λίστα της Forbes «30 Under 30»

Ο Στέφανος Δημουλάς γράφει ιστορία, καθώς αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό Έλληνα καλλιτέχνη παγκοσμίως που καταφέρνει να συμπεριληφθεί σε λίστα της Forbes.

Στέφανος Δημουλάς: Ο πρώτος Έλληνας καλλιτέχνης σε λίστα της Forbes «30 Under 30»

Την 8η αναθεωρημένη λίστα των "λαμπρότερων” μυαλών της Ευρώπης "κάτω των 30" για το 2023 δίνει στη δημοσιότητα το κολοσσιαίο αμερικανικό περιοδικό Forbes, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα τον Βολιώτη Έλληνα χορευτή/χορογράφο, Στέφανο Δημουλά, στην κατηγορία "Τέχνες και Πολιτισμός".

Το περιοδικό Forbes για τον Στέφανο Δημουλά αναφέρει: "Ο χορευτής μπαλέτου Στέφανος Δημουλάς — ο οποίος έπαιξε στη "La Traviata" στη Βασιλική Όπερα πριν γίνει ο νεότερος Έλληνας κριτής στην ιστορία του "Dancing with the Stars" — ξεκίνησε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Culture Select για να υποστηρίξει άλλους Έλληνες και LGBTQI+ ερμηνευτές. Μάζεψε περίπου 74.000 δολάρια από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Εθνική Λυρική Σκηνή για να χρηματοδοτήσει την πρώτη χορευτική παραγωγή "Titan Prometheus", η οποία εξαντλήθηκε σε 97 λεπτά"!

Γεννημένος στο Βόλο Μαγνησίας, ο Στέφανος Δημουλάς είναι χορευτής νεοκλασικού μπαλέτου και χορογράφος με έδρα το Λονδίνο. Γνωστός για τις διεθνείς συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα, καθώς επίσης για την ακτιβιστική του δραστηριότητα πάνω σε ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα, ο υπότροφος της Βασιλικής Ακαδημίας Μπαλέτου της Σκωτίας με σπουδές στο Modern Ballet έχει ηχηρές συνεργασίες στο ενεργητικό του όπως με το The Royal Opera House, το National Geographic των Ηνωμένων Πολιτειών, την Εθνική Όπερα της Ουαλίας, τα Εθνικά Μπαλέτα της Κορέας, την Royal College of Music, την H&M, την Τζένιφερ Χάντσον, την Αλίσια Κιζ, την Κέιτ Μος, το ντοκιμαντέρ "Μάνος Χατζιδάκις: Είδωλο στον Καθρέφτη" (βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης).

Ο νεότερος Έλληνας κριτής στην ιστορία του Dancing With The Stars (2021) είναι ιδρυτής του νεοσύστατου μη-κερδοσκοπικού οργανισμού "Culture Select", που δραστηριοποιείται μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου με αποστολή να υποστηρίζει καινοτόμους επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών δημιουργώντας εργασία σε νέες παραγωγές και προσφέροντας ένα νέο πρόγραμμα καθοδήγησης για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους. Το 2019, εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του μεγαλύτερου κουίρ περιοδικού στο Ην. Βασίλειο, Attitude, για το τεύχος του Pride μαζί με τον πατέρα του, μιλώντας ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του και δίνοντας μαθήματα ζωής τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του. Η δε ομιλία του στο TEDx με τίτλο "Δεν είμαι απλά χορευτής" έχει ξεπεράσει τις 125.000 προβολές και συνεχίζει να εμπνέει νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Σήμερα είναι Πρωτοχορευτής στην παραγωγή "Cunning Little Vixen" της Εθνικής Όπερας της Βόρειας Αγγλίας περιοδεύοντας το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: athinorama.gr