Η ζωή του Νουρέγιεφ στο Christmas Theater

Στην Αθήνα στις 24 Μαρτίου η παράσταση για τη ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ.

Η ζωή του Νουρέγιεφ στο Christmas Theater

«Νικητής είναι αυτός που ακολουθεί τα όνειρα του» έλεγε και το έκανε μέχρι τέλους. Ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ο κορυφαίος χορευτής, γεννήθηκε εν κινήσει σε ένα βαγόνι τρένου και έζησε μία πολυτάραχη, σχεδόν κινηματογραφική ζωή.

Η είδηση του χαμού του αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία για ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Το άστρο του Ρούντολφ Νουρέγιεφ εκτοξεύτηκε τόσο αιφνίδια στον ουρανό όσο αιφνίδια και έσβησε, αφήνοντας πίσω του μία λάμψη που αποτελεί μέχρι σήμερα ορόσημο για όλους τους χορευτές μπαλέτου.

Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Νουρέγιεφ με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται επιτέλους στην Αθήνα στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής της περιοδείας, αφιερωμένης στα 85 χρόνια από την γέννησή του σπουδαίου χορευτή.

Αμέσως μετά την παράσταση στην Royal Opera του Λονδίνου με την συμμετοχή διάσημων σολίστ του Royal Ballet έρχεται και στην Αθήνα στο Christmas Theater στις 24 Μαρτίου. Η θρυλική παραγωγή, με τη συμμετοχή σολίστ διάσημων μπαλέτων της Ευρώπης, μιλά για τη ζωή του μεγάλου χορευτή. Η παράσταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από ανθρώπους που γνώριζαν προσωπικά τον Νουρέγιεφ και συμμετείχαν στη ζωή του.

Συγγραφέας, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του έργου είναι ο Σεργκέι Γιανκόφσκι ο οποίος αποδίδει το ρόλο του Νουρέγιεφ τόσο πιστά και ρεαλιστικά, που όταν ολοκληρώνεται η παράσταση ο θεατής επιθυμεί να την ξαναδεί καθώς εμπνέει και ισχυροποιεί την πίστη και τη θέληση για ζωή.