Δύο εκθέσεις στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων στο Μουσείο Γουναρόπουλου

Στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων της Αθήνας το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου παρουσιάζει δύο εικαστικές εκθέσεις.

Δύο εκθέσεις στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων στο Μουσείο Γουναρόπουλου

Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν οι εκθέσεις υπό τους τίτλους «Vladimír Suchánek: Η έγχρωμη γλώσσα της λιθογραφίας» και «Smooth & Tρακα: Φλοράνς Χρηστάκη, Κάτι Μαρτ».

VLADIMÍR SUCHÁNEK: Η έγχρωμη γλώσσα της λιθογραφίας
Διάρκεια έκθεσης: 10 Οκτωβρίου – 10 Νοεμβρίου 2018
Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και περιλαμβάνει περίπου πενήντα έγχρωμες λιθογραφίες του Vladimír Suchánek, μεταξύ των οποίων και μία συλλογή Ex Libris, οι οποίες προέρχονται από την καλλιτεχνική του δημιουργία των τελευταίων είκοσι πέντε ετών.

Ο Vladimír Suchánek γεννήθηκε το 1933 στο Nové Město nad Metují. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου και στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στην Πράγα και δραστηριοποιείται στους τομείς της χαρακτικής, της ζωγραφικής, της εικονογράφησης βιβλίων, του σχεδιασμού γραμματοσήμων και Ex Libris. Είναι μέλος του Συλλόγου Τσέχων Καλλιτεχνών – Χαρακτών «ΧΟΛΛΑΡ», του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από το 1995 έως το 2015. Το 1997 διορίστηκε μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών με έδρα το Σάλτσμπουργκ. Το 2006 έλαβε κρατική τιμητική διάκριση – παράσημο για τη σημαντική του συμβολή στον τομέα των τεχνών.

SMOOTH & TΡΑΚΑ : Φλοράνς Χρηστάκη και Κάτι Μαρτ
Διάρκεια έκθεσης: 2 – 31 Οκτωβρίου 2018
Η έκθεση παρουσιάζει το έργο των χαρακτριών Φλοράνς Χρηστάκη και Κάτι Μαρτ, μιας Γαλλίδας και μιας Γερμανίδας, αντίστοιχα. Καθεμιά τους προσεγγίζει, μέσα από την προσωπική της αντίληψη και τη δική της πειραματική εικαστική γλώσσα, τον ελληνικό πολιτισμό και τη ζωή στην Ευρώπη. Ο τίτλος Smooth & Τράκα («σμουθεντράκα») εκφράζει τις αντιθέσεις και τις αντιστίξεις στο έργο των δύο καλλιτέχνιδων.

Ημερομηνία:

Επίσημα εγκαίνια και για τις δύο εκθέσεις: 10 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19.30
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Τετάρτη: 09.00 – 13.30 & 18.00 – 21.00 | Πέμπτη – Σάββατο: 09.00 – 15.00

Τοποθεσία:
Μουσείο Γουναρόπουλου, Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια

Eισιτήρια:
Δωρεάν

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
210 7487657

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ