Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Απολογισμός τριετίας

Τριετία γεμάτη εκπλήξεις ολοκληρώθηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου που ετοιμάζεται για τις φετινές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. 

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Απολογισμός τριετίας

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στον προγραμματισμό των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του 2023, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ολοκληρώνει τον κύκλο μιας τριετίας γεμάτης ανατροπές και προκλήσεις, που επέφερε σημαντικές αλλαγές στην ιστορία του θεσμού. Παρά την πανδημική κρίση, η νέα Καλλιτεχνική και Διοικητική Διεύθυνση του Οργανισμού, έδωσε μια πνοή ανανέωσης που αναθέρμανε τη σχέση του Φεστιβάλ με το κοινό του.

Περισσότεροι από 3.500 καλλιτέχνες, σε 177 συνολικά παραγωγές, παρουσίασαν το έργο τους στους 400.000 θεατές που τίμησαν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ηρώδειο, στην Πειραιώς 260, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στη Μικρή Επίδαυρο.

Και στο οικονομικό πεδίο, το Φεστιβάλ πέτυχε στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας να είναι βιώσιμο. Το 2022 υπήρξε μια αύξηση των εισπράξεων κατά 30%, ύψος που αποτελεί ρεκόρ όχι μόνο σε σύγκριση με τα πανδημικά έτη (2020 / 2021) αλλά και με την προ πανδημίας περίοδο.

Η ομάδα του Φεστιβάλ βρίσκεται σε εντατικούς ρυθμούς ολοκλήρωσης του νέου προγράμματος. Με την ανανέωση της θητείας της Κατερίνας Ευαγγελάτου στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ για μια ακόμη τριετία (Σεπτέμβριος 2022 – Σεπτέμβριος 2025), οι ήδη υπάρχουσες κατευθύνσεις θα ακολουθήσουν μια εξελικτική πορεία.

Για τα πεπραγμένα της τριετίας που προηγήθηκε, έχει εκπονηθεί ένας αναλυτικός απολογισμός, ο οποίος και αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ και αποτυπώνει το όραμα και τη στόχευση των χρόνων που προηγήθηκαν και προϊδεάζει για το πνεύμα της επερχόμενης τριετίας.