Μιχάλης Μαδένης: Επιστροφή στο τοπίο στην γκαλερί Ευριπίδης

 Με Επιστροφή στο τοπίο επανέρχεται o Μιχάλης Μαδένης, από τις 15 Δεκεμβρίου, στην Evripides Art Gallery

Μιχάλης Μαδένης: Επιστροφή στο τοπίο στην γκαλερί Ευριπίδης

Στη νέα του δουλειά ο εικαστικός επιστρέφει σε γνώριμους τόπους, στα μέρη που επισκέπτεται ξανά και ξανά και μετουσιώνει τη συγκίνηση της στιγμής σε βίωμα, μνήμη και στη συνέχεια έργο τέχνης. Ο ζωγράφος «καλεί τον θεατή να σταθεί δίπλα του. Να προσέξει. Να νιώσει. Να θυμηθεί. Τον κάνει συμμέτοχο στο βίωμά του, στη στιγμή που έζησε και ο ίδιος έξω στη φύση» αναφέρει η ιστορικός τέχνης Κωνσταντίνα Ντακόλια.

Η σειρά χωρίζεται σε δύο ενότητες. Και στις δύο δεν υπάρχει καμία αφήγηση, και σύμφωνα με το σημείωμα του Ν. Π. Παΐσιο στον κατάλογο της έκθεσης «η δημιουργία τους μοιάζει (αλλά δεν είναι) απολύτως φυσική και η προσέγγισή τους καλύτερα είναι να γίνεται μέσω της ποίησης, αφού αποπνέουν την ιδιαίτερη Ποιητική (και τη μελαγχολία) του συνολικού ζωγραφικού έργου του Μαδένη»

Αν και απουσιάζουν οι ανθρώπινες μορφές, στα τοπία του αποπνέεται μια ζεστή πανανθρώπινη αίσθηση, αναφέρει σε δικό του κείμενο στον κατάλογο ο Τάκης Μαυρωτάς. «Ο Μαδένης εξάλλου, πάντα ζωγραφίζει με σεβασμό και γνώση, κινούμενος άλλοτε στη στεριά και άλλοτε στη θάλασσα, νιώθοντας την αλμύρα και τον άνεμο».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 21/1/2023.

ΑΠΕ-ΜΠΕ