Κυκλαδικοί θησαυροί, στήριξη στο Μουσείο

Αντικείμενα με γούστο και φινέτσα, εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, στο πωλητήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Κυκλαδικοί θησαυροί, στήριξη στο Μουσείο

Με αφορμή την έκθεση «Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής», αγαπημένα δώρα του Cycladic Shop εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, ξεχωρίζουν στις επιλογές.

Έλληνες και ξένοι δημιουργοί σχεδιάζουν μορφές και σχήματα εμπνευσμένα από τον πολιτισμό των Κυκλάδων της 3ης π.Χ. χιλιετίας, μεταφέροντας την απλότητα και τη χρηστικότητά τους στη σύγχρονη εποχή: Δώρα για το σπίτι και το γραφείο, αντικείμενα καθημερινής χρήσης από λευκό μάρμαρο, μοναδικά χειροποίητα κεραμικά και αγγεία, μαρμάρινα γλυπτά- πιστά αντίγραφα από τις μόνιμες συλλογές του μουσείου.

Επίσης στο Cycladic Shop θα βρείτε επιλεγμένες εκδόσεις και τον κατάλογο της έκθεσης «Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής» με κείμενα & επιμέλεια του Δρ Ιωάννη Δ. Φάππα. O κατάλογος περιλαμβάνει εισαγωγικά κείμενα για τον πολιτισμό των Κυκλάδων της 3ης χιλιετίας, παρουσίαση των αρχαιοτήτων της έκθεσης και μοναδικές φωτογραφίες των ίδιων των εκθεμάτων αλλά και του κυκλαδικού τοπίου. Με κάθε αγορά από το Cycladic Shop στηρίζετε το έργο του Μουσείου.

Η έκθεση «Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής» παρουσιάζεται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και αποτελεί το πρώτο βήμα υλοποίησης της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου, του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜΕΤ) που κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 9 Σεπτεμβρίου 2022. Η συμφωνία προβλέπει τη σταδιακή επιστροφή στην Ελλάδα της συλλογής 161 πρωτοκυκλαδικών αρχαιοτήτων μοναδικής αρχαιολογικής αξίας του Αμερικανού συλλέκτη Leonard Stern. 15 από τις αρχαιότητες αυτές παρουσιάζονται για πρώτη φορά παγκοσμίως, στην Αθήνα, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Ωράριο λειτουργίας Cycladic Shop: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10.00-17.00
Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00-20.00, Κυριακή: 11.00-17.00, Τρίτη: Κλειστό