«Εορτινά 2022» στην Γκαλερί Καψιώτη

Εορταστική ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής στη μνήμη του Παύλου Σάμιου στην Γκαλερί Καψιώτη.

«Εορτινά 2022» στην Γκαλερί Καψιώτη

Στη μνήμη του σπουδαίου ζωγράφου Παύλου Σάμιου, που έφυγε πρόπερσι από τη ζωή, είναι αφιερωμένη η καθιερωμένη, εορταστική ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής της Γκαλερί Καψιώτη (Αλκιβιάδου 153 & Σωτήρος – Πειραιάς) που θα εγκαινιαστεί διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου. Η έκθεση - θεσμός με τίτλο «Εορτινά 2022», που συμπληρώνει φέτος τα 21 της χρόνια, παρουσιάζει κάθε φορά έργα καλλιτεχνών οι οποίοι συνεργάζονται με την γκαλερί.

Αυτή τη φορά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει έργα του μεγάλου μάστορας των χρωμάτων και των πινέλων και πανεπιστημιακού Παύλου Σάμιου, ενός σημαντικού καλλιτέχνη που ύμνησε με το έργο του την Ελλάδα και γοήτευσε με τον παραστατικό και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των εικαστικών δημιουργιών του.

Τα έργα του, μνημεία ιστορίας και πολιτισμού, εκπέμπουν κάτι θείο, κάτι υπερβατικό, ένα γλυκό φως που άλλαξε τη σχέση μας με την τέχνη. Γεμάτα συμβολισμούς και τα τοπία του Παύλου Σάμιου καταργούν τα όρια. Άνθρωπος, φύση και αντικείμενα της καθημερινότητας συνυπάρχουν για να συνθέσουν μια ιστορία που θα παρασύρει τον θεατή του έργου σε ένα μαγικό ταξίδι στις πιο όμορφες μνήμες του.

Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης 42 σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι ζωγράφοι Δάφνη Άγγελίδου, Γιάννης Άδαμάκης, Αδριανός , Μαρία Άποστόλου Χρύσα Βέργη, Στάθης, Βατανίδης, Άννα Γρηγόρα, Δήμητρα Γούναρη, Στέφανος Δασκαλάκης, Τάνια Δρογόση, Τάσος Δήμου, Σοφία Καλογεροπούλου, Ράνια Καπελιάρη, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Μαρία Κτιστοπούλου, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Δέσποινα Κουβάτσου, Μιχάλης Μακρουλάκης, Διονύσης Ματαράγκας, Ραφαήλ Μπαίκας, Πένη Μαναβή, Χρήστος Παλλαντζάς, Ηλίας Παπανικολάου, Βαγγέλης Ρήνας, Γιώργος Ρόρρης, Κώστας Ράμμος, Παύλος Σάμιος, Μανώλης Σαριδάκης, Βασίλης Σπεράντζας , Παναγιώτης Σιάγκρης, Σωτήρης Σόρογγας , Γιώργος Σταθόπουλος, Κωνσταντίνος Τόλης, Αλέκος Φασιανός, Μανώλης Χάρος, Γιάννης Ψυχοπαίδης και οι γλύπτες Στάθης Άλεξόπουλος, Στέλιος Γαβαλάς, Διονύσης Ματαράγκας, Αντώνης Καστρινάκης , Νίκος Καλαφάτης, Πόλυ Κάνιστρα και Νίκος Μικρούλης.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα- Τετάρτη -Σάββατο 10.00-15.00
Τρίτη-Πέμπτη- Παρασκευή 10.00-14.30 & 17.00-21.00μ. μ