Δημήτρης Παπαϊωάννου: Άρχισε η προπώληση για την παράσταση INK στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

To πολυαναμενόμενο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου «ΙΝΚ» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η προπώληση έχει ξεκινήσει!

Δημήτρης Παπαϊωάννου: Άρχισε η προπώληση για την παράσταση INK στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το «ΙΝΚ», ένα έργο βασισμένο στο νερό, μια δοκιμασία σώματος και ψυχής, μια τολμηρή βυθομέτρηση της ανθρώπινης επιθυμίας που τιμήθηκε στην Ιταλία με το βραβείο Ubu 2020–21 («Καλύτερη ξένη παράσταση που παρουσιάστηκε στην Ιταλία»).

Το έργο ανεβαίνει στις 12, 13, 14, 15, 19, 20, 21, 26 και 27 Ιανουαρίου 2023 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη και αποτελεί συμπαραγωγή του Δ. Παπαϊωάννου και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η προπώληση για όλες τις παραστάσεις ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου.


Το «ΙNK» είναι ένα έργο για δύο που δημιούργησε και ερμηνεύει ο ίδιος ο Δ. Παπαϊωάννου με τον Šuka Horn. Η πρώτη του εκδοχή γεννήθηκε το 2020 για δύο σημαντικούς ιταλικούς πολιτιστικούς φορείς, το Torino Danza Festival και το Reggio Emilia Aperto Festival. Φέτος, ο Παπαϊωάννου, επιστρέφει στο στούντιο και ολοκληρώνει το «ΙΝΚ» ενόψει της νέας του παγκόσμιας περιοδείας, η οποία αρχίζει τον Ιανουάριο του 2023 από την Αθήνα και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024 με ενδιάμεσους σταθμούς σε μεγάλες πόλεις του κόσμου.

Η περιοδεία του «ΙΝΚ» αποτελεί συμπαραγωγή της Biennale de la danse de Lyon 2023, του Sadler’s Wells London και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ.


ΙΝΚ
Ο φύλακας ενός σκοτεινού, κατακλυσμιαίου σύμπαντος πασχίζει να διατηρήσει την τάξη, διατηρώντας μια εύθραυστη ισορροπία που θα διαταράξει η εισβολή ενός επισκέπτη από τα έγκατα της γης.

Μια δημιουργία του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Με τους Šuka Horn + Δημήτρη Παπαϊωάννου

Photo credit: ©Julian Mommert