Συνομιλίες με φίλους του Νίκου Χουλιαρά στην Πινακοθήκη Γκίκα

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στην Πινακοθήκη Γκίκα, στο πλαίσιο της έκθεσης «Στη νύχτα του χαρτιού. Γνωστά και άγνωστα σχέδια του Νίκου Χουλιαρά», η οποία θα εγκαινιαστεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2018, δύο συζητήσεις με τίτλο «Οι ζωγραφισμένοι που με θυμούνται: Συνομιλίες με φίλους του Νίκου Χουλιαρά».

Συνομιλίες με φίλους του Νίκου Χουλιαρά στην Πινακοθήκη Γκίκα

Παρότι ο Νίκος Χουλιαράς ακολούθησε μια απόλυτα αυτόνομη καλλιτεχνική πορεία, εντούτοις περιστοιχιζόταν πάντα από πολλούς και διαφορετικούς κύκλους φίλων, καλλιτεχνών και μη, οι οποίοι μάλιστα συχνά εικονίζονται σε σχέδια που παρουσιάζονται στην τωρινή έκθεση, ειδικά κατά τις δεκαετίες του 1960 και του 1970.

Στο πλαίσιο δύο συναντήσεων, τέσσερις παρέες του Νίκου Χουλιαρά θα επιχειρήσουν να φωτίσουν άγνωστες πτυχές από το ενιαίο σύνολο της ζωγραφικής και της ζωής του.

Συμμετέχοντες:

Γιάννης Μιχαηλίδης
Γιώργος Νικολακόπουλος
Χρήστος Σαμαράς

Μιχάλης Γκανάς
Παυλίνα Παμπούδη
Μάρθα-Έλλη Χριστοφόγλου

Συντονισμός: Ελισάβετ Πλέσσα (επιμελήτρια της έκθεσης)

Αφορμή για την έκθεση «Οι ζωγραφισμένοι που με θυμούνται: Συνομιλίες με φίλους του Νίκου Χουλιαρά» στάθηκε η πρόσφατη ανακάλυψη άγνωστων σχεδίων στη συλλογή του εκλιπόντα καλλιτέχνη, τα οποία χρονολογούνται από τα χρόνια του στην ΑΣΚΤ μέχρι τις τελευταίες δημιουργικές του στιγμές. Στο πλαίσιο της ανάδειξης της σημασίας του σχεδίου στο έργο του Νίκου Χουλιαρά, συμπεριλαμβάνονται επίσης σχέδια από ενότητες-σταθμούς στην εκθεσιακή και εκδοτική ιστορία της ζωγραφικής του πορείας.

Ημερομηνία: 05/10/2018 10/11/2018

Ώρα: 19.00

Τοποθεσία:
Μουσείο Μπενάκη - Πινακοθήκη Γκίκα, Κριεζώτου 3, Αθήνα

Eισιτήρια:
Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
https://benaki.gr

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox