Το Μουσείο «Μαρία Κάλλας» στην Αθήνα από το καλοκαίρι του 2023

Το Μουσείο «Μαρία Κάλλας» θα αρχίσει να λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας το καλοκαίρι του 2023

Το Μουσείο «Μαρία Κάλλας» στην Αθήνα από το καλοκαίρι του 2023

Το 2023 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της θρυλικής Ελληνίδας σοπράνο Μαρίας Κάλλας και η πόλη της Αθήνας θα εκπληρώσει το χρέος της προς την παγκόσμια ιέρεια της όπερας.

Το Μουσείο “Μαρία Κάλλας”, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το καλοκαίρι του 2023, όπως έχει ήδη δεσμευτεί ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο, επί της οδού Μητροπόλεως 44, στην καρδιά της Αθήνας. Το κτίριο ανήκει στον Δήμο Αθηναίων και η διαμόρφωση του χώρου θα ακολουθεί τις πιο σύγχρονες μουσειολογικές προδιαγραφές.

Θα είναι το πρώτο Μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο στην οικουμενική Ελληνίδα και φυσικά θα απευθύνεται σε ολόκληρη την οικουμένη. Στο Μουσείο θα παρουσιάζεται πολύτιμο ιστορικό υλικό, ηχητικά ντοκουμέντα, σπάνιες ζωντανές ηχογραφήσεις, μοναδική συλλογή δίσκων και προσωπικά αντικείμενα της μεγάλης σοπράνο. Προσωπικά αντικείμενα της ίδιας της Κάλλας - όπως το ιδιόχειρο λεύκωμά της από το σχολείο, εννέα τιμητικά μετάλλια και δίπλωμα του 1961 από τον Δήμο Αθηναίων, φορέματα και αξεσουάρ από τη σκηνή και τη ζωή της Μαρίας Κάλλας, βιβλία και παρτιτούρες με σημειώσεις της, φωτογραφίες και προσωπογραφίες της, καθώς και άλλα σπάνια ιστορικά κειμήλια, περιλαμβάνονται σε αυτή την ξεχωριστή δωρεά.