Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος χορογράφος Πολ Τέιλορ

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος χορογράφος – πατέρας του σύγχρονου χορού – Πολ Τέιλορ.

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος χορογράφος Πολ Τέιλορ

Την ανακοίνωση του θανάτου του Πολ Τέιλορ έκανε ο θίασός του, Paul Taylor Dance Company, μέσα από το επίσημο site του www.ptamd.org και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανακοίνωση του θιάσου αναφέρει:

Το Dance Paul Taylor Foundation ανακοίνωσε το θάνατο του θρυλικού χορογράφου Paul Taylor στο Μανχάταν στις 29 Αυγούστου. Ο κ. Taylor, ιδρυτής και μεγάλο είδωλο της τέχνης του σύγχρονου χορού της Αμερικής, βρισκόταν στην πρώτη γραμμή εδώ και δεκαετίες και οι ιδέες του συνεχίζουν να επηρεάζουν ακόμα την τέχνη του 21ου αιώνα. Και όλα αυτά κατά τη διάρκεια μιας 64ετούς σταδιοδρομίας.

Ο κ. Taylor δημιούργησε 147 χορευτικά έργα που περιλαμβάνουν αριστουργήματα όπως τα Aureole, Esplanade, Company B, Promethean Fire και Beloved Renegade. Το τελικό έργο του κ. Taylor, Concertiana, έλαβε χώρα το Μάρτιο του 2018.

Το 2014 ο κ. Taylor ίδρυσε ένα σπίτι – θέσμο για την τέχνη του χορού, το Paul Taylor American Modern Dance. Επιμελήθηκε και παρουσίασε μεγάλους σύγχρονους χορούς του παρελθόντος και του παρόντος μαζί με τα δικά του έργα στο Lincoln Centre και εμπιστεύτηκε μια νέα γενιά χορογράφων, ώστε ο σύγχρονος χορός να ευδοκιμήσει ακομά πιο πολύ στο μέλλον.

Αντί για τα λουλούδια, για να γιορτάσουμε τη μνήμη του Paul Taylor οι δωρεές μπορούν να γίνουν στο ίδρυμα του Paul Taylor Dance κάνοντας κλικ εδώ www.ptamd.org

Links:

http://www.ptamd.org/
https://www.instagram.com/paultaylordancecompany/

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox