Απονεμήθηκε το βραβείο της Art Athina σε νέο καλλιτέχνη

Ο Γιώργος Γεροντίδης που εκπροσωπείται από την zina athanassiadou gallery είναι ο νικητής του βραβείου της Art Athina για νέο καλλιτέχνη, του καινούριου θεσμού της φουάρ, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Απονεμήθηκε το βραβείο της Art Athina σε νέο καλλιτέχνη

Το βραβείο, που συνίσταται στην ατομική παρουσίαση της δουλειάς του 35χρονου νικητή στο MOMus-Μουσείο 'Αλεξ Μυλωνά την άνοιξη του 2023, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής η Θούλη Μισιρλόγλου, ιστορικός της τέχνης, μέλος της επιτροπής αξιολόγησης και εκπρόσωπος του MOMus, στο πλαίσιο της ομιλίας «Πολυφωνία και κοινωνική αλλαγή στο MOMus» που πραγματοποιήθηκε στον κήπο του Ζαππείου.

Η πενταμελής επιτροπή αφού εξέτασε 19 φακέλους αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το βραβείο στον Γιώργο Γεροντίδη για το έργο του, το οποίο χαρακτηρίζεται «από συνοχή, συνέπεια αλλά και από την ευρύτητα των εικαστικών αναζητήσεων και των προβληματισμών του, έντονη ερευνητική διάθεση, προσανατολισμό σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και συνθήκες, πειραματισμό και τεχνική αρτιότητα» σύμφωνα με το σκεπτικό της.

Στα έργα του 35χρονου Γιώργου Γεροντίδη «έννοιες όπως αυτές του αρχείου, της συλλογής και του μουσείου, της διαδικασίας δημιουργίας του έργου τέχνης και της ανθρώπινης παρέμβασης στη φύση αναδεικνύονται κυρίαρχες».

Ο νεοσύστατος θεσμός του βραβείου Art Athina δίνει την δυνατότητα υποψηφιότητας σε εικαστικούς έως 45 ετών, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και προτείνονται από την γκαλερί που τους εκπροσωπεί, όπου έχουν πραγματοποιήσει μία τουλάχιστον ατομική έκθεση.