Συνεχίζεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας

Με εκδηλώσεις έως το τέλος Σεπτεμβρίου συνεχίζεται το Διεθνές Φεστιβάλ στην Κέρκυρα

Συνεχίζεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας

Στο Διεθνές Φεστιβάλ της Κέρκυρας έχουν ήδη γίνει πολλά και έρχονται κι άλλα. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στο πανέμορφο νησί του Ιονίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

12-15/9 ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΜΟΝ ΡΕΠΟ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Mία σειρά εκδηλώσεων με άξονα το βιβλίο και με τη συμμετοχή σημαντικών συγγραφέων στο Μον Ρεπό. Ένα τετραήμερο γεμάτο πολύχρωμες εικόνες, πολυδιάστατες ιστορίες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Ένα τετραήμερο με τα βιβλία να «ταξιδεύουν στο Ιόνιο». Οι εκδηλώσεις χωρίζονται σε τρεις ενότητες. Η πρώτη πρόκειται για αφιέρωμα στο παιδικό και εφηβικό βιβλίο. Η δεύτερη είναι μία ημερίδα με θέμα «Λογοτεχνία και Τηλεόραση» ενώ στην τρίτη και τελευταία ενότητα πέντε Έλληνες και ξένοι συγγραφείς παρουσιάζουν το έργο τους και εμπνέονται από τα τοπία της Κέρκυρας για να γράψουν μια ιστορία.

19/9 ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΓΚΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ, ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ, 21:00

Διεύθυνση Ορχήστρας: Philippe Bach
Σοπράνο: Αλεξία Βουλγαρίδου

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε ένα Γκαλά Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας στον επιβλητικό χώρο του Παλαιού Φρουρίου.

Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με αριστουργήματα της διεθνούς σκηνής της Όπερας, μία μουσική αναδρομή στα highlights της ανυπέρβλητης περσόνας με τη φωνή της διακεκριμένης Αλεξίας Βουλγαρίδου. Την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διευθύνει ο κορυφαίος Ελβετός μαέστρος Philippe Bach.

21/9 ΜΗΔΕΙΑ, ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ, 21:00

Αθηνά Μαξίμου / Αιμίλιος Χειλάκης / Αναστάσης Ροϊλός
Μυρτώ Αλικάκη / Γιώτα Νέγκα
Δημήτρης Καμαρωτός

«Μήδεια» του Ευριπίδη. Μία νέα προσέγγιση ενός από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου υπό τη σκηνοθετική ματιά του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια στο υποβλητικό Παλαιό Φρούριο.

Η Μήδεια σκοτώνει τα παιδιά της όχι απλώς για να εκδικηθεί τον Ιάσονα, αλλά κυρίως για να τα σώσει από τα χέρια των εχθρών της, για να μην επιτρέψει στην εξουσία να τα δολοφονήσει. Γι΄ αυτό ο Ευριπίδης –παρά την αποτρόπαια πράξη της- στο τέλος, αντί να την τιμωρήσει, την αποθεώνει.

Με μία δυνατή ομάδα συντελεστών, η «Μήδεια» του Ευριπίδη, όπως την διασκεύασαν και την φαντάστηκαν οι δύο σκηνοθέτες, ακολουθεί το πρότυπο της αρχαίας τραγωδίας που θέλει τρεις υποκριτές να υποδύονται όλα τα πρόσωπα του δράματος. Το εμβληματικό έργο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας παρουσιάζεται σε καινούργια μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού.

24/9 ΕΡΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ, ΣΚΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, 19:00

Μία σπάνια μουσική στιγμή από Χορωδίες ανδρικών φωνών από τρία νησιά του Ιονίου, τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα και την Κεφαλλονιά, που ανεβαίνουν στη σκηνή για να υμνήσουν τον έρωτα και την ομορφιά της ζωής μέσα από τραγούδια επώνυμων ή ανώνυμων δημιουργών της Επτανήσου με ελεύθερη είσοδο και φόντο τα σκαλιά του Αγίου Σπυρίδωνα. Μελωδίες ανασυρμένες από τη λήθη αλλά και κάποιες που υπάρχουν στη μουσική μνήμη του κοινού, εμπλουτίζουν το ποικίλο ρεπερτόριο της συναυλίας μέσω της ανάδειξης του λυρισμού και του χρώματος των ανδρικώνφωνών στα «Ερωτικά Τραγούδια της Επτανήσου».

24/9 PARTY ALL NIGHT LONG, ΚΟΝΤΡΑ ΦΟΣΣΑ, 21:00

AMALIA & THE ARCHITECTS
IDRA KAYNE
D3LTA
NIKKO PATRELAKIS – “WORLD ELECTRONICA”

Ένα ξέφρενο party! Ένα μουσικό “hopping” σε αγαπημένα μουσικά είδη με φόντο το ατμοσφαιρικό κανάλι Κόντρα Φόσσα! Soul funk ήχοι, punk, indie rock, folk και pop μελωδίες αλλά και ένα ξεσηκωτικό DJ set συνθέτουν το απόλυτο μουσικό μίγμα για όλα τα γούστα Ένα δυναμικό lineup που υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη ένταση!

Photo Credits: Σταμάτης Καταπόδης, Αμάντα Πρωτίδου (ΚΟΘ)