Νύχτα Πολιτισμού: Τέχνες και Αφήγηση στους δρόμους της Αθήνας

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων και η διοργάνωση Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καλούν κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να περιπλανηθούν στην Αθήνα από τη δύση του ήλιου και μέχρι τα μεσάνυχτα.

Νύχτα Πολιτισμού: Τέχνες και Αφήγηση στους δρόμους της Αθήνας

Σ΄αυτά τα ‘νυχτοπερπατήματα’ θ’ ανακαλύψουμε μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις-εκπλήξεις, που αναδεικνύουν με διαφορετικούς και συμμετοχικούς τρόπους τις συγγένειες της Τέχνης και της Αφήγησης.

Φορείς, οργανισμοί και ομάδες πολιτισμού, στο πλαίσιο του δημιουργικού διαλόγου και των συνεργειών που έχει ανοίξει ο δήμος της Αθήνας, συμμετέχουν σε αυτήν τη μοναδική βραδιά, ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους τους, τους «νυχτερινούς επισκέπτες» με εικαστικά, μουσική, αναγνώσεις ποίησης και πεζογραφίας, κυνήγι θησαυρού, θέατρο, λογοτεχνικά παιχνίδια στο δημόσιο χώρο, απρόσμενες performances και άλλες δράσεις.

Συμπράττουν καταξιωμένοι δημιουργοί που διαβάζουν αγαπημένα τους κείμενα σε φημισμένες γωνιές, αρχαιολογικούς χώρους, πλατείες και τοπόσημα της Αθήνας.

Την ίδια βραδιά, η Art Athina και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης οργανώνουν το Gallery Night με τη συμμετοχή περισσότερων από 20 γκαλερί.

Θα ακολουθήσουν σύντομα ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες!

Ημερομηνία: 05/10/2018

Eισιτήρια:
Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

athens2018.gr/

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox