Νέο διεθνές βραβείο για τον φωτογράφο Γιώργο Τατάκη

Ο φωτογράφος Γιώργος Τατάκης πήρε την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό με το έργο του «Καρυάτις»

Νέο διεθνές βραβείο για τον φωτογράφο Γιώργο Τατάκη

Ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Γιώργος Τατάκης κατέκτησε την πρώτη θέση, («Ασπρόμαυρη Σειρά της Χρονιάς» Black & White Series of the Year), στον διαγωνισμό φωτογραφίας του κορυφαίου περιοδικού ασπρόμαυρης φωτογραφίας MONOVISIONS, ανάμεσα σε πάνω από 3.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Η διάκριση αυτή αποτελεί το δέκατο τρίτο κατά σειρά διεθνές βραβείο του φωτογράφου για το έργο «Καρυάτις», μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η 1η θέση στον διαγωνισμό London International Creative Competition, 2η θέση στους διαγωνισμούς Sony World Photography Awards και IPA - International Photography Awards κ.α.

Στο πάνελ των κριτών του διαγωνισμού, συμπεριλαμβάνονται οι: Claudio Ahlers, Karla Guerrero, Oliver Stegmann, Thomas Pohlig, Timurtas Onan, Mattia Baldi, Allan Teger, Tatiana Kurnosova, Ricardo Canales, Clayton Anderson, Michael Nguyen και ο Carl Battreall.

Το έργο αυτό είναι η εξέλιξη του έργου «Ήθος» και του ίδιου του φωτογράφου και εστιάζει στις γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές σε όλη την Ελλάδα. Οι εικόνες δεν είναι πλέον στιγμιότυπα, αλλά ο φωτογράφος αναλαμβάνει πλέον τον έλεγχο ολόκληρης της σκηνής και της σκηνοθεσίας.

Ο Γιώργος Τατάκης είναι πολυβραβευμένος φωτογράφος που εκθέτει και δημοσιεύει τη δουλειά του διεθνώς σε σημαντικά ιδρύματα και μέσα ενημέρωσης, όπως τα μουσεία Μπενάκη και Fragonard, οι New York Times, το National Geographic και το LFI. Το έργο του και οι ιδιοκτήτες των αριθμημένων έργων του αρχειοθετούνται στο Μουσείο Μπενάκη.