Τέσσερις elements: Ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Λόλα Νικολάου

Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 την ομαδική έκθεση των Γιώργου Βαβάτση, Σαράντη Γκάγκα, Λένας Καπετανοπούλου και Βασίλη Καρακατσάνη, με τίτλο 4 elements.

Τέσσερις elements: Ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Λόλα Νικολάου

Πήλινοι πυρήνες ανθέων – Μεταλλικές σερπαντίνες και κελύφη/κλωβοί -Ζωγραφικές αφηγήσεις οικείων στιγμών – Pop/ευγενείς γόβες, ως αλλόκοτα αντικείμενα.

Οι προτάσεις από πηλό του Γιώργου Βαβάτση, δυναμικοί πυρήνες που κυοφορούν με κρυπτικό τρόπο τα μυστικά τους, φέρουν ευδιάκριτα μοτίβα λουλουδιών στις επιδερμίδες τους, δηλώνοντας απερίφραστα με τις σχηματικές τους κανονικότητες ή τις επαναλήψεις, ενδεικτικές εκδοχές προσομοιώσεων δια-κόσμου.

Από τις γνωστές εμμονικές ζωγραφικές του ανα-τυπώσεις ο Σαράντης Γκάγκας αυτή τη φορά θα περάσει δυναμικά στην κατάκτηση του τρισδιάστατου χώρου με μεταλλικές κατασκευές. Πρόκειται για εικαστικά παιχνίδια με σκληρό υλικό, που εμποζάρονται αποφασιστικά, σχεδόν αυτάρεσκα, κάνοντας σχόλια για τα στάσιμα του χρόνου.

Η Λένα Καπετανοπούλου αποτυπώνει ζωγραφικά χαρακτηριστικές οικείες στιγμές σε περιβάλλοντα ηρεμίας, πλάθοντας μια προσωπική συλλογή από στιγμιότυπα, σαν tableaux vivants. Η αφήγησή της, καθώς περιγράφει σκηνές από τη μικρή ιστορία, τονίζει και συμπυκνώνει τη σοφία της καθημερινότητας, σαν εμπειρία αιώνων.

Οι ζωγραφισμένες, pop πλέον γόβες του Βασίλη Καρακατάνη σχολιάζουν με ευφάνταστο τρόπο ένα από τα στερεοτυπικά φετίχ της γυναικείας κομψότητας. Μία αναμφίβολα εικονοκλαστική χειρονομία που φαίνεται να θέλει να δηλώσει ενός τύπου αντίλογο σε έναν life-style τρόπο ζωής.

Ημερομηνία:
Από: 11/09/2018 Εως: 05/09/2018
Εγκαίνια: Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, 19.00 – 22.00
Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00

Τοποθεσία:
Γκαλερί Λόλα Νικολάου, Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη

Eισιτήρια:
Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ.: 2310 240416 | lolanikolaougallery.blogspot.gr

ΠΗΓΗ: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox