Η επιτυχία του 28ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Για δέκα μέρες η πόλη της Καλαμάτας έζησε μοναδικές πολιτιστικές στιγμές στο 28ο Φεστιβάλ Χορού

Η επιτυχία του 28ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Με την παράσταση ”Sonoma” του πολυβραβευμένου δημιουργού Marcos Morau και της ομάδας La Veronal και το «κινηματογραφικό» ”Scarbo” του Ιωάννη Μανταφούνη, ολοκληρώθηκε το φετινό, 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λίντας Καπετανέα.

Είχαν προηγηθεί μια έναρξη με τους χορευτές των Peeping Tom να «αψηφούν τους κανόνες της βαρύτητας» στο έργο-σταθμό ”TRIPTYCH: The missing door, The lost room, The hidden floor” στις 15 και στις 16 Ιουλίου, ενώ στις 19 Ιουλίου παρουσιάστηκε το ”Neighbours”, η πρώτη διεθνής συμπαραγωγή του Φεστιβάλ με το Sadler’s Wells του Λονδίνου.

Με τίτλο Ωδή στην Ομορφιά, το φετινό Φεστιβάλ διοργανώθηκε 15 με 24 Ιουλίου συγκεντρώνοντας στην Καλαμάτα 113 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, 22 ομάδες χορού, 32 εθελοντές, 71 σπουδαστές χορού στα επαγγελματικά σεμινάρια, 67 παιδιά στο εργαστήρι χορού για παιδιά και εφήβους, 54 συμμετέχοντες στο εργαστήρι για γονείς και παιδιά, 25 άτομα άνω των 50 ετών στο αντίστοιχο εργαστήρι και 19 ΑμεΑ στο εργαστήρι για ΑμεΑ.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάσιος Π. Βασιλόπουλος, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση «Φάρις» που διοργανώνει το Φεστιβάλ και η Kαλλιτεχνική Διευθύντρια Λίντα Καπετανέα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσίασαν φέτος ένα πρόγραμμα με 25 συνολικά παραγωγές, 14 ξένες ομάδες από 10 χώρες, 11 ομάδες από την Ελλάδα και 2 παγκόσμιες πρεμιέρες. Για δέκα μέρες η πόλη της Καλαμάτας κινήθηκε σε φεστιβαλικούς ρυθμούς με επισκέπτες και χορευτές να κινούνται καθημερινά ανάμεσα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και την Κεντρική Πλατεία. Παραστάσεις που συνδύασαν διαφορετικά είδη, από σύγχρονο και κλασικό χορό μέχρι ακροβατικά, breaking και krump φιλοξενήθηκαν στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, στο Black Box και στην Κεντρική Πλατεία.