Σιγά μην γινόσουν ποτέ γελοία, αγαπημένη «Ντένη»...

Η Ντίνα Κώνστα άφησε την επαναστατική ζωή της για το πάνθεον των αλησμόνητων. Όπως και οι ρόλοι της καλλιτεχνικής καριέρας της...

Σιγά μην γινόσουν ποτέ γελοία, αγαπημένη «Ντένη»...

Είχε δηλώσει η Ντίνα Κώνστα ότι οι πιο δύσκολοι και «επικίνδυνοι» ρόλοι ήταν οι κωμικοί, γιατί θα μπορούσε ο ηθοποιός να φύγει από το όριο και να γίνει γελοίος. Η ίδια είχε περάσει πάρα πολλά για να μπορεί να ξεχωρίζει τους κινδύνους και να ισορροπεί στα όρια, αλλά το ταλέντο της στην υποκριτική ήταν η μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό ως Ντένη Μαρκορά, αποθεώθηκε από το θεατρικό ως Σωτηρία Μπέλλου. Σε μια ζωή γεμάτη επιτυχίες, δύσκολες αποφάσεις, μακριά από τα πρέπει και τα μη. Σε προσωπικό και καλλιτεχνικό επίπεδο. Οι ατάκες της ήταν η απόλυτη δικαίωση των κειμενογράφων της, πιστεύω θα τη λάτρεψαν περισσότερο από τον καθένα για τον τρόπο που απέδιδε της ιδέες τους.

Η πορεία της στην τέχνη ήταν γεμάτη αντιφάσεις στις συμβουλές, ποιοι ρόλοι της ταίριαζαν, ποιοι όχι. Ευτυχώς τις αποφάσεις της ζωής της μόνο η ίδια της πήρε, γι΄αυτό και έζησε τη ζωή της όπως ακριβώς την ήθελε. Από τα παιδικά χρόνια στη Σάμο, μέχρι τα τελευταία χρόνια της, τα δύσκολα.

Θα την θυμόμαστε πάντα, οι πιο φανατικοί των κωμικών τηλεοπτικών σειρών, αλλά και οι περισσότερο «ψαγμένοι» στις σκηνές των θεάτρων. Σαν δυο ξένοι που δεν γνωριστήκαμε, αλλά που ποτέ δε νιώσαμε δυο ξένοι.