«Πλάσματα»: Η Στέγη επιστρέφει στο Πεδίον του Άρεως!

Η Στέγη επιστρέφει στο Πεδίον του Άρεως. 25 καθηλωτικά έργα σε μια ονειρική έκθεση στην καρδιά της Αθήνας. Εσύ τι πλάσμα είσαι;

«Πλάσματα»: Η Στέγη επιστρέφει στο Πεδίον του Άρεως!

Η Στέγη επιστρέφει στο Πεδίον του Άρεως. Ένα χρόνο μετά το “You and AI”, με τη νέα έκθεση ψηφιακής τέχνης, “Plásmata: Bodies, Dreams, and Data”, αναζητούμε το σώμα, το δικό μας και το άλλο: το ατομικό και το συλλογικό, το ανθρώπινο και το μη ανθρώπινο, και τελικά το πλανητικό. Από τις 23 Μαΐου έως τις 10 Ιουλίου, στα «Πλάσματα» στο Πεδίον του Άρεως 25 διεθνή έργα, περισσότερα από 250 τετραγωνικά μέτρα οθονών LED, 40 συσσωρευτές που συλλέγουν ηλιακή ενέργεια και δημιουργούν ένα τεχνητό φεγγάρι, αλλά κι ένας τεράστιος κόκκινος πλανήτης, υπόσχονται να μας διασκεδάσουν, αλλά και να μας προβληματίσουν μέσα στο αθηναϊκό καλοκαίρι.

Τα «Πλάσματα», ξεκινάνε από το άγαλμα του βασιλιά Κωνσταντίνου και φτάνουν μέχρι το θέατρο του Άλσους και το πευκόδασος που υπάρχει πάνω από αυτό.

Φέτος, η έκθεση θα ακολουθήσει διαδρομές που μας ζητούν να ανακαλύψουμε μέρη του πάρκου τα οποία παραμένουν ως επί το πλείστον άγνωστα στο ευρύ κοινό. Όπως και πέρσι, ακολουθείται η λογική της «επιμελημένης τυχαιότητας», δηλαδή προτείνονται τρεις διαδρομές στους επισκέπτες, αλλά η έκθεση είναι επισκέψιμη από παντού: με το που θα δεις ένα έκθεμα μπορείς να δεις τουλάχιστον άλλο ένα κι έτσι να χαθείς μέσα στο Πεδίον του Άρεως.

Με 25 διεθνή έργα, νέες αναθέσεις έργων, περισσότερα από 250 τετραγωνικά μέτρα έργων LED, 40 συσσωρευτές που θα συλλέγουν ενέργεια από τον αττικό ήλιο την ημέρα για να δημιουργούν ένα τεχνητό φεγγάρι από ακτίνες λέιζερ το βράδυ στα 70 μέτρα από το έδαφος, ένα ανδροειδές που μας δίνει φάρμακα σε ένα ξεχασμένο φαρμακείο στην άκρη του πάρκου κι έναν τεράστιο κόκκινο πλανήτη να μας θυμίζει τόσο την υπερθέρμανση της Γης όσο και την αδυναμία μας να δημιουργήσουμε μια συλλογική πολιτική υποκειμενικότητα, τα «Πλάσματα» υπόσχονται να μας διασκεδάσουν, αλλά και να μας προβληματίσουν μέσα στο αθηναϊκό καλοκαίρι.

Τα «Πλάσματα» περιλαμβάνουν μια σειρά από συζητήσεις και εργαστήρια που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.