Η νέα έκθεση της Δάφνης Κωστοπούλου

Εγκαινιάζεται στην Γκαλερί Ευριπίδης η έκθεση ζωγραφικής της Δάφνης Κωστοπούλου με τίτλο «Under the Microscope»

Η νέα έκθεση της Δάφνης Κωστοπούλου

Η Δάφνη Κωστοπούλου στην νέα της δουλειά με τίτλο «Under the Microscope» που παρουσιάζεται έως τις 11 Ιουνίου στη Γκαλερί Ευριπίδης εμπνέεται από τις αφανείς ιδιότητες της ζωής και μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο ζωγραφικής μικροσκοπίας. Αλυσιδωτές «εκρήξεις» χρώματος και φωτός διεγείρουν τη φαντασία του θεατή και την προσκαλούν σε ένα μαγικό παιχνίδι που στόχο έχει να ανακαλύψει τις αόρατες με γυμνό μάτι πτυχές της ανθρώπινης φύσης. Η Δάφνη Κωστοπούλου επιστρατεύει το ταλέντο και την τεχνική της και δημιουργεί αφαιρετικές συνθέσεις , σχεδόν ανάγλυφες, που διαθέτουν κίνηση για να προσκαλέσει τον θεατή των έργων της σε ένα ταξίδι με προορισμό τις πιο μύχιες σκέψεις τα βαθύτερα ανθρώπινα βιώματα. Τα έργα ολοκληρώνονται στο μυαλό του θεατή και τον παρακινούν να πλάσει τις δικές του ιστορίες να ανακαλύψει στο κάθε ένα από αυτά τις πολύ προσωπικές του μνήμες και συγκινήσεις.

«Λευκά αδιάβροχα χαρτιά μεγάλων διαστάσεων εκτίθενται στον χώρο. Όλα λειτουργούν σαν μικροβιολογικές αντικειμενοφόρες πλάκες όπου πολύχρωμα μελάνια οινοπνεύματος ζωντανεύουν και ξεχωρίζουν αόρατες πτυχές της ανθρώπινης φύσης. Ξεκινώντας από μια τυχαία κηλίδα πυκνού χρώματος, η Κωστοπούλου επεμβαίνει οδηγώντας τα ίχνη των χρωματιστών μελανιών στη λευκή χάρτινη επιφάνεια. Φως, αέρας και οινόπνευμα είναι τα εργαλεία φανέρωσης του αόρατου σε κάθε έργο. Με υπομονή και ταχύτητα η καλλιτέχνης χρησιμοποιεί κάθε ένα από αυτά και δημιουργεί το εικαστικό πρίσμα που πολλαπλασιάζει τις αρχικές τυχαίες κηλίδες, τις σκηνοθετεί στο χαρτί της και διαμορφώνει ένα ζωγραφικό σύνολο που παραπέμπει στον μαγικό κόσμο της μικροσκοπικής ζωής.

Το χρώμα είναι το επίκεντρο κάθε ζωγραφικής σύνθεσης που παρουσιάζεται σε αυτή την έκθεση. Η συνάντηση δύο και περισσότερων χρωμάτων, σε συνδυασμό με την αραιωτική ιδιότητα του οινοπνεύματος, δημιουργούν κόσμους που δεν συναντούμε στην καθημερινότητά μας με γυμνό μάτι», αναφέρει η ιστορικός τέχνης Ειρήνη Μαρούλη στον κατάλογο της έκθεσης.


Ημερομηνία: 17/5-11/6
Εγκαίνια: Τρίτη 17 Μαΐου 2022, 12.00-21.00
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11.00 - 20.30, Τετάρτη: 11.00 -17.00 & Σάββατο: 11.00 - 16.00

Τοποθεσία: Evripides Art Gallery, Ηρακλείτου 10 & Σκουφά, Κολωνάκι

Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ: 2103615249, 2103615909 | evripides-art.gr