Δείτε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μαΐου για παιδιά 4-8 ετών

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» διοργανώνει για τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-5 ετών με τους γονείς τους και για παιδιά 5-8 ετών.

 

Δείτε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μαΐου για παιδιά 4-8 ετών

«Φεγγαράκι μου λαμπρό…

…θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!»

Ένα μαγικό ταξίδι στη Σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες. Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια. Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα.

Σάββατο 21 Μαΐου | «Παίζοντας με τις αισθήσεις»

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαΐου στον _Ελληνικό Κόσμο_

Γεύση, όσφρηση, αφή, όραση κι ακοή. Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στο νου, αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις. Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μια-μια και τις πέντε, παίζοντας.

Σάββατο 28 Μαΐου | «Από μήλο.. σε μήλο, ξεχωριστές ιστορίες αλλά και μυστικά!»

Στη μηλιά τη φορτωμένη, μια κάμπια…η Αθανασία η μηλογυρισμένη, έχει φτιάξει ένα σπίτι, κι όλοι είμαστε καλεσμένοι. Πολλές μηλοϊστορίες έχει να μας διηγηθεί… με την Εύα, τη Χιονάτη, την Έριδα και το Νεύτωνα. Μας περιμένουν παιχνίδια πολλά, εμπνευσμένα από της Αθανασίας τις ιστορίες και τα μυστικά. Και στο τέλος…μια μηλολιχουδιά.

Για παιδιά 5-8 ετών

Κυριακή 15 Μαΐου | «3…2…1… Εκτόξευση στο Διάστημα»

Τι θα λέγατε για ένα ταξίδι στο Διάστημα; Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν θέλετε κι εσείς να γίνετε μέλος του διαστημόπλοιου «ΙΜΕ Απόλλων», που θα εκτοξευθεί προσεχώς με προορισμό τη Σελήνη, δεν έχετε παρά να έρθετε στην παρέα μας. Μια διαστημική περιπέτεια μας περιμένει ανάμεσα σε αστερισμούς, κρατήρες, κομήτες και πεφταστέρια. Είστε έτοιμοι; Φύγαμε…

Κυριακή 22 Μαΐου | «Κλιμτ… ακολουθώντας τις χρυσές πινελιές του»

«Αν κάποιος θέλει να με γνωρίσει καλύτερα, δεν έχει παρά να κοιτάξει προσεκτικά τα έργα μου», είχε πει κάποτε ο μεγάλος ζωγράφος Κλιμτ. Έτσι κι εμείς, θα τρυπώσουμε στο ατελιέ του, θα μάθουμε τα μυστικά του και θα εμπνευστούμε από την ιδιαίτερη τέχνη του.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαΐου στον _Ελληνικό Κόσμο_

Κυριακή 29 Μαΐου | «Οι Δεινόσαυροι στην Επιφάνεια»

Εκατομμύρια χρόνια πριν, τα πλάσματα αυτά κυριαρχούσαν στον πλανήτη μας. Μπορεί να μην βρεθήκαμε ποτέ μαζί, μπορεί να μην υπήρχαν στην Ελλάδα, μας άφησαν όμως τα ίχνη τους σε διάφορα μέρη του κόσμου. Τους αναζητούμε για να τους γνωρίσουμε καλύτερα και για να τους «ξαναζωντανέψουμε».

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαΐου στον _Ελληνικό Κόσμο_

Συμμετοχή

Εκπαιδευτικά προγράμματα | Σάββατα
Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 € το παιδί, 4 € ο ενήλικας/συνοδός

Εκπαιδευτικά προγράμματα | Κυριακές
Κόστος συμμετοχής: 8,50€

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000
Προπώληση εισιτηρίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://tickets.hellenic-cosmos.gr