Επιτάφιος και Ανάσταση στην πρωτεύουσα

Αν δεν έχετε περάσει Πάσχα στην πόλη, ενδεχομένως να μη γνωρίζετε ότι υπάρχουν αμέτρητες επιλογές και μοναδικές εμπειρίες για να ζήσετε και φέτος την κορύφωση του Πάσχα σε γραφικές αθηναϊκές εκκλησίες.

Επιτάφιος και Ανάσταση στην πρωτεύουσα

Αν και αυτές τις ημέρες οι περισσότεροι επιλέγουν το χωριό, η πόλη δεν υστερεί σε πασχαλινό κλίμα. Όσοι μείνετε στην Αθήνα για το φετινό Πάσχα αξίζει να επισκεφθείτε τα γραφικά εκκλησάκια της πόλης ή τους μεγαλοπρεπείς ναούς για να υποδεχτείτε την Ανάσταση, διατηρώντας την επαρχιακή αύρα και τα έθιμα του χωριού.

Περιπλανηθείτε στην πανέμορφη Πλάκα και ενωθείτε στα γραφικά στενά της με τις πομπές των Επιταφίων των γύρω εκκλησιών, όπως του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ραγκαβά (Πρυτανείου 1), των Αγίων Αναργύρων στα Αναφιώτικα (Ερεχθέως 18) και της Αγίας Κατερίνης (Χαιρεφώντος 10).

Μονή Καισαριανής

Η Ανάσταση στη Μητρόπολη Αθηνών με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του δήμου παραμένει μια λαμπρή πασχαλινή εμπειρία, ενώ κλασικοί "προορισμοί" είναι και η Αγία Τριάδα στη Φιλελλήνων με τη ρωσική λειτουργία της και καλάθια γεμάτα πασχαλινές λιχουδιές που καλούν τους παρευρισκόμενους να τις δοκιμάσουν, η Μονή Καισαριανής στον Υμηττό με τη μεσημεριανή περιφορά του επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή, καθώς και ο Άγιος Γεώργιος στον Λυκαβηττό.

Πηγή: athinorama.gr