«Non Returns», η έκθεση φωτογραφίας του Σωτήρη Δανέζη

Η έκθεση φωτογραφίας του πολεμικού ανταποκριτή Σωτήρη Δανέζη εγκαινιάζεται την Παρασκευή 15/4, στον Πειραιά.

«Non Returns», η έκθεση φωτογραφίας του Σωτήρη Δανέζη

Ο Σωτήρης Δανέζης επιστρέφει σε περιοχές του πλανήτη που σημαδεύτηκαν από πολέμους, ανθρωπιστικές κρίσεις, φυσικές καταστροφές και συναισθηματική φόρτιση για να παρουσιάσει τις μοναδικές ιστορίες του, αυτή τη φορά μέσα από την έκθεση φωτογραφίας και νέων μέσων «Non Returns», την οποία επιμελείται ο Βαγγέλης Ιωακειμίδης.

Η τρίτη ατομική έκθεση του γνωστού πολεμικού ανταποκριτή και δημοσιογράφου, σε συμπαραγωγή του Δήμου Πειραιά, της Δημοτικής Πινακοθήκης και του Εργαστηρίου Φιλοσοφίας και Φωτογραφίας, με χορηγό Τεχνολογίας την LG OLED TV, ανοίγει τις πύλες της στο κοινό την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 18.00, στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, στην οδό Φίλωνος 29.

Το νέο καλλιτεχνικό εγχείρημα του Σωτήρη Δανέζη περιλαμβάνει περισσότερα από 300 φωτογραφικά έργα, εγκαταστάσεις, προβολές και στιγμιότυπα από τα ντοκιμαντέρ του. Στον χώρο θα εκτεθούν για πρώτη φορά προσωπικά αντικείμενα τα οποία έφερε μαζί του πίσω στην Ελλάδα ως ενθύμια-ίχνη των αποστολών που πραγματοποίησε και των ιστοριών που κατέγραψε. Το σύνολο του έργου δημιουργήθηκε παράλληλα και κατά τη διάρκεια των δημοσιογραφικών αποστολών και των γυρισμάτων του στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου τα τελευταία 25 χρόνια.

Στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά ο επισκέπτης θα περιηγηθεί σε τρεις διαφορετικούς χώρους και σε 15 ενότητες, οι οποίες λειτουργούν συνδυαστικά με τα ψηφιακά έργα. Επιπλέον, υπάρχουν έξι οπτικοακουστικές ενότητες (transmedia docs) που λειτουργούν ως αυτοτελείς μικρές ιστορίες με θεματολογία βασισμένη σε συγκεκριμένα γεγονότα.

Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 10.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 20.00 και θα διαρκέσει από τις 15 Απριλίου έως τις 29 Μαΐου 2022.

Επιμελητής: Βαγγέλης Ιωακειμίδης

Επιστημονικός Σύμβουλος: Χρήστος Χρυσόπουλος

Οπτική Ταυτότητα: Schema - Δήμητρα Χρονά

Προσαρμογή Οπτικής Ταυτότητας: Μαρία Αθανασίου

Προσαρμογή Transmedia Doc: Κώστας Χριστακόπουλος

Μετάφραση – Επιμέλεια Κειμένων: Δημήτρης Σαλταμπάσης

Συντονισμός Παραγωγής: Ιουστίνη Δρακουλάκου, Βαρβάρα Βαγιανού

Fine Art Printing: PHOTOLAB Athens – Στράτος Ακτίδης

Πλαίσια: Art Cube

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός & κατασκευή ψηφιακής περιήγησης: MALVI - Πάνος Βούλγαρης, Μαρία Μαλινδρέτου

Ψηφιακές Εκτυπώσεις Σήμανσης: Whale Graphics

Εγκατάσταση: Artlock