Hμιμαραθώνιος: Αφιερωμένος στον Μίκη Θεοδωράκη

Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 20 Mαρτίου 2022 και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Hμιμαραθώνιος: Αφιερωμένος στον Μίκη Θεοδωράκη

Διοργανωτές του αγώνα, που φέτος θα υποδεχθεί 15.000 δρομείς σε δύο διαδρομές (Ημιμαραθώνιος και 5 χλμ) είναι ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική.

Μία ημέρα πριν από την εκκίνηση του φετινού 10ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, το Σάββατο στις 19 Μαρτίου στις 17:00 θα... σημάνουν οι μελωδικές καμπάνες της μουσικής του στο σύγχρονο κλειστό αμφιθέατρο της Τεχνόπολης, στο Αεριοφυλάκιο 1.

Τρεις σπουδαίοι τραγουδιστές ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Παντελής Θαλασσινός και η Βιολέτα Ίκαρη θα ενώσουν τις φωνές τους σε μια συναυλία, αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη και το έργο του. Θα ερμηνεύσουν τραγούδια του στο μουσικό καλωσόρισμα της νέας εποχής της διοργάνωσης. Μια μυσταγωγία για τη συζυγία του υπέρλαμπρου άστρου του Μίκη Θεοδωράκη με αυτό του Ημιμαραθωνίου.

Την ορχήστρα της συναυλίας θα διευθύνει ο έμπειρος και βραβευμένος μαέστρος, Γιάννης Παπαζαχαριάκης, ο οποίος είχε αναλάβει και την ενορχήστρωση του μουσικοθεατρικού αφιερώματος «Μίκης Θεοδωράκης: Ποιος τη ζωή μου». Η συναυλία θα αρχίσει στις 17.00 και η είσοδος στο κλειστό αμφιθέατρο των 300 θέσεων θα είναι ελεύθερη στο κοινό. Στον ίδιο χώρο της Τεχνόπολης οι δρομείς θα παραλαμβάνουν τους αριθμούς τους.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή πριν από έξι μήνες σε ηλικία 96 ετών. Εκτός από το σπουδαίο έργο του μας κληρονόμησε την ενότητα και τον αγώνα για το δίκαιο των λαών και την ειρήνη. Διακρίθηκε και στον πολιτικό στίβο. Εξελέγη τέσσερις φορές βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, ενώ διετέλεσε και υπουργός Επικρατείας. Τιμήθηκε με το Βραβείο Ειρήνης Λένιν το 1983 και προτάθηκε για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2000.

Μια ανεξάντλητη μουσική ευφυΐα που μεγαλούργησε στα περισσότερα είδη μουσικής. Ταυτίστηκε με το πολιτικό τραγούδι και παρέσυρε την υφήλιο στο ρυθμικό συρτάκι του «Ζορμπά» ράβοντας τις νότες του στις βουνοπλαγιές και στα κύματα της αγαπημένης του Ελλάδας.

«Ο ειρηνιστής και κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης είναι πάντα επίκαιρος. Πολύ περισσότερο αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η ανθρωπότητα. Στιγμές που διασαλεύεται η παγκόσμια ειρήνη. Ο ΣΕΓΑΣ έχει αφιερώσει στη μνήμη του τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και τη συναυλία που θα προηγηθεί του αγώνα», τόνισε η πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Στο πλαίσιο της EXPO που φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες, δρομείς και επαγγελματίες του κλάδου έχει ξεχωριστή παρουσία και ο ΟΠΑΝΔΑ με ένα σύγχρονο περίπτερο με μοναδικές δράσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα μίας αναμνηστικής εμπειρίας σε ένα Photo Booth που έχει στηθεί εκεί, με στόχο να αποθανατίζουν τη στιγμή της επίσκεψής τους και να τη μοιράζονται στα social media με το hashtag #Sport4Athens.

Επίσης, στο περίπτερο του ΟΠΑΝΔΑ φιλοξενείται ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης, ο Αθήνα 9.84, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης μαζί με τους παραγωγούς Απόστολο Βαξεβανέλη και Ανδρέα Χανιά παρουσίασε ζωντανά αθλητικού ενδιαφέροντος εκπομπή από το Radio Booth, προθερμαίνοντας το κοινό για το μεγάλο αθλητικό γεγονός. Το Σάββατο 19 Μαρτίου θα βρίσκονται live ο Μιχάλης Λεάνης (10:00 - 12:00) και ο Στέφανος Λεμονίδης (12:00 - 14:00) μεταφέρνοντάς μας το αθλητικό κλίμα μία μέρα πριν τον Ημιμαραθώνιο.

Η είσοδος των επισκεπτών στην EXPO γίνεται ΜΟΝΟ με επίδειξη έγκυρου Πιστοποιητικού Εμβολιασμού ή Νόσησης COVID-19, είναι δωρεάν και θα γίνεται από την Ιάκχου.

Ωράριο Λειτουργίας: Πέμπτη 17/03: 13:00 – 20:00 |Παρασκευή 18/03: 10:00 – 20:00 | Σάββατο 19/03: 10:00 – 20:00

Κυριακή 20 Μαρτίου, η μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού

Το μεγάλο ραντεβού για τον Ημιμαραθωνίου της Αθήνας δίνεται την Κυριακή 20 Μαρτίου με την εκκίνηση του μεγάλου Αγώνα στις 08:30 στην Πλατεία Συντάγματος, επί της Λεωφόρου Αμαλίας, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις 11:45 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5χλμ. ΟΠΑΠ επίσης στην Πλατεία Συντάγματος (στο ύψος των οδών Όθωνος- Μητροπόλεως).

Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου, είναι Covid free.