Ελευσίνα: Στην ιδιοκτησία του δήμου ο ιστορικός κινηματογράφος «Ελευσίς»

Ο δήμος Ελευσίνας θα προχωρήσει στην αγορά του εμβληματικού κινηματογράφου «Ελευσίς» για να τον ανακατασκευάσει

Ελευσίνα: Στην ιδιοκτησία του δήμου ο ιστορικός κινηματογράφος «Ελευσίς»

Ένας κινηματογράφος άρρηκτα συνδεδεμένος με την πολιτιστική ζωή της Ελευσίνας, θα αποκτήσει πάλι ζωή.

Μετά από τη σχετική έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμος θα προχωρήσει στην αγορά του εμβληματικού κινηματογράφου «Ελευσίς» για να τον ανακατασκευάσει κι έτσι η πόλη θα αποκτήσει την πρώτη στεγασμένη θεατρική σκηνή, με σκοπό τη φιλοξενία κλειστών θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών και καλλιτεχνικών δράσεων, ενόψει μάλιστα και της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2023.

Η συνολική επιφάνεια του οικοπέδου είναι 1.015,16 τ.μ. και αναμένεται να φιλοξενήσει θεάματα, δρώμενα και πολιτιστικά γεγονότα της τάξης των 200 ατόμων.

«Η Άνω Ελευσίνα θα αποκτήσει επιτέλους, έναν πολυχώρο πολιτισμού. Η επικείμενη αγορά του κινηματογράφου «Ελευσίς» αποτελεί σταθμό στα όσα πρόκειται να γίνουν στην πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Ο δήμος μας πλέον, προχωρά στοχευμένα σε αγορές ακινήτων, που μέχρι χτες παρέμεναν ανεκπλήρωτες προσδοκίες. Σταδιακά και με σκληρή δουλειά, κάνουμε πράξη όλα όσα θέλουμε για την Ελευσίνα και τη Μαγούλα. Κι αυτό που θέλουμε είναι η αναβάθμιση και ισόρροπη ανάπτυξη κάθε γωνιάς του δήμου, σε όλα τα επίπεδα. Ο χώρος αυτός αναμένεται να αποτελέσει τον πρώτο δημοτικό κινηματογράφο της Ελευσίνας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών της πόλης μας».

Από τη δική του μεριά, ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Αθανάσιος Μαυρογιάννης, τόνισε: «Η απόφαση για την αγορά του αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για τον δήμο μας. Πρόκειται για ένα εμβληματικό, ιστορικής αξίας χώρο πολιτισμού, που θα διαμορφωθεί για να λειτουργήσει ως ένας πολυδύναμος πολιτιστικός χώρος. Ένα όραμα χρόνων γίνεται πραγματικότητα».

naftemporiki.gr