Movement Radio: Καλλιτέχνες της Μεσογείου στη Στέγη

Το Movement Radio παρουσιάζει το Mediterranean Futures. Μουσικοί, DJs, καλλιτέχνες και στοχαστές της Μεσογείου συναντιούνται στον διεθνή διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της Στέγης.

Movement Radio: Καλλιτέχνες της Μεσογείου στη Στέγη

Ένα πενθήμερο ραδιοφωνικό φεστιβάλ που βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση γεωγραφικών συνδέσεων και ιστορικών μεταβολών μέσα από την κουλτούρα, τις ιδέες και τους ανθρώπους της.

Καθημερινά mixes, μετά από αναθέσεις του φεστιβάλ, από διεθνείς μουσικούς και DJs όπως οι Deena Abdelwahed, Azu Tiwaline, Bill Kouligas, Ice_Eyes, Muqata’a και πολλοί άλλοι. Μια συζήτηση με τον στοχαστή Iain Chambers πάνω στο εμβληματικό βιβλίο του “Mediterranean Crossings” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Duke University Press. Σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική από τη λεκάνη της Μεσογείου. Αφιερώματα στην Oum Kalthoum, τον Γιάννη Χρήστου, τον Pascal Comelade και άλλους.

Το Mediterranean Futures ανοίγει τη νέα σεζόν του Movement Radio με εκδηλώσεις για τη μουσική και τις κουλτούρες της Μεσογείου.

Αντλώντας έμπνευση από την ιδέα της - χωρίς σύνορα - επικοινωνίας ανάμεσα σε μουσικά είδη, γεωγραφικά σύνορα και γενιές, θα δώσει έμφαση στις διασυνδέσεις μουσικής, κουλτούρας και πολιτικής σε αυτή την περιοχή. Αμφισβητώντας την επίσημη ιστορία, θα αποκαλύψει κρυμμένες μαρτυρίες και αφηγήσεις μέσω του ήχου και θα φέρει στην επιφάνεια τη συλλογική μνήμη του παρελθόντος, προκειμένου να σφυρηλατήσει μια σύνδεση με το μέλλον μέσω των κοινών βιωμάτων της περιοχής.