Η Σκηνή «Ωμέγα», η νέα σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, είναι γεγονός!

Το εμβληματικό μνημείο της πόλης, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο της πόλης, αλλά ολόκληρης της χώρας, διαθέτει πλέον μια νέα σκηνή, τη Σκηνή «Ωμέγα»!

Η Σκηνή «Ωμέγα», η νέα σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, είναι γεγονός!

Νέο απόκτημα για το ΔΘΠ, η Σκηνή «Ωμέγα», χωρητικότητας 120 θέσεων στην καρδιά του θεατρικού οικοδομήματος, σύγχρονη και εξοπλισμένη τεχνικά με όλα τα μέσα, φιλοδοξεί να εμπλουτίσει το πρόγραμμα του θεάτρου. Φέτος η Σκηνή «Ωμέγα» θα φιλοξενήσει έργα από την ελληνική δραματουργία σε όλη τη διάρκεια της θεατρικής περιόδου.

Τα εγκαίνια της νέας σκηνής πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Μετά την τελετή των εγκαινίων, την οποία μουσικά συνόδευσε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την παράσταση του έργου του Δημητρίου Βικέλα Λουκής Λάρας, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΘΠ Λευτέρη Γιοβανίδη, με τον Μανώλη Μαυροματάκη στον ομώνυμο ρόλο. Επίσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση «Ο πολυταξιδεμένος Δημήτριος Βικέλας (1835-1908)» η οποία φιλοξενείται στον ίδιο χώρο και διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Ειρήνη Στ. Νταϊφά, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Θ.Π. Λευτέρης Γιοβανίδης κ.ά.

Πηγή: culturenow.gr