Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (7/10)

H παράσταση «This is not Romeo & Juliet» σε σύλληψη και σκηνοθεσία Αργύρη Πανταζάρα, ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Πορεία μέχρι τις 17 Οκτωβρίου. Παίζουν η Σίσσυ Τουμάση και ο σκηνοθέτης. Στις 9 μ.μ., Τρικόρφων 3-5.

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (7/10)

Διάλεξη με θέμα «Παγκόσμια Ελλάδα: Μια ιστορία»θα δώσει απόψε, στο αμφιθέατρο Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, ο καθηγητής Παγκόσμιας Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Πίτερ Φράνκοπαν. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το ascsa.edu.gr/livestream. Στις 7 μ.μ., Αναπήρων Πολέμου 9.

Tραγουδοποιούς της αναδυόμενης ελληνικής σκηνής φιλοξενεί σήμερα και αύριο στο βιομηχανικό πάρκο ΠΛΥΦΑ το Μουσικό Φεστιβάλ Ανάδυση, με καλλιτεχνικό επιμελητή και παρουσιαστή τον Φοίβο Δεληβοριά. Απόψε εμφανίζονται οι Sophie Lies, Στέφανος Μουρούτσος, Ορέστης Πετράκης, Δεσποινίς Τρίχρωμη, Nalyssa Green, Tango with Lions, Σεμέλη και Penny. Στις 8.30 μ.μ., Κορυτσάς 39.

Η όπερα του Νικολάου Μεταξά-Τζανή «Μάρκος Μπότσαρης»1854) παρουσιάζεται από την Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Βεάκειο, με τη συμμετοχή της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών υπό τον Νίκο Μαλιάρα και της Μεικτής Χορωδίας του τμήματος Μουσικών Σπουδών του πανεπιστημίου. Στον κεντρικό ρόλο ο Γιάννης Σελητσανιώτης. Στις 8.30 μ.μ., Ηρακλείου 13.

Η Μαρίζα Ρίζου ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Aλσος για μια συναυλία με τραγούδια από την προσωπική πορεία της αλλά και αγαπημένες διασκευές. Φιλική συμμετοχή η Νατάσσα Μποφίλιου. Στις 9 μ.μ., Ευελπίδων 4.

πηγή: kathimerini.gr