ΑΒ: Ο ιστορικός κινηματογράφος των Πατησίων ανοίγει ξανά!

Στο πλαίσιο της στήριξης του πολιτισμού από τον Δήμο Αθηναίων και τους φορείς του, μέσω του Culture Is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, ο θερινός Κινηματογράφος ΑΒ ανοίγει τις πόρτες του και φωτίζει τη γειτονιά των Άνω Πατησίων, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

ΑΒ: Ο ιστορικός κινηματογράφος των Πατησίων ανοίγει ξανά!

Χάρη στο πρόγραμμα στήριξης του πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα δίνει ζωή στον χώρο και τη γειτονιά!

Ο ιστορικός θερινός Κινηματογράφος ΑΒ της οδού Θεοτοκοπούλου στα Πατήσια ανανεώνεται και μας συστήνεται ξανά ως χώρος πολιτισμού που θα αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης και προορισμό των Αθηναίων για τις πολιτιστικές εξόδους τους. Για έναν μήνα, ένα προσεκτικά διαμορφωμένο και ιδιαίτερα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιμένει μικρούς και μεγάλους να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν μοναδικές καλοκαιρινές βραδιές στη δροσερή αυλή ενός χώρου που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μουσική, χορό και θέατρο μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, ικανή να ευχαριστήσει κάθε είδους θεατή. Αναλυτικότερα, ο ανανεωμένος χώρος θα φιλοξενήσει χορευτικά δρώμενα για θέματα που αφορούν στον σύγχρονο άνθρωπο (Emptiness, Απόηχος, Τέσσερις ιερές μανίες, Κοίτα ανθρωπάκο!), performances σύγχρονου χορού που αφηγούνται αληθινές ιστορίες (Κατακόκκινοι, COVered), tango (Tango Moments), φλαμένκο (Sembrado Flamenco Noches de Lunares), μουσικές παραστάσεις (Μια τρελή αλφαβήτα με τον Άνθρωπο Ορχήστρα), αλλά και παραστάσεις κουκλοθέατρου, διαδραστικές θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια (Αγαλματάκια ακούνητα… Μέρα ή Νύχτα;, Γύρω-γύρω μήνες, Αγκαλιάστε τη Γη – Σώστε τον πλανήτη, Ο μαθητευόμενος μάγος του Γκαίτε, Μίλα και Σουτ!).

Τα φώτα θα ανάψουν με ένα ξεχωριστό θέαμα από το εξαιρετικό quinteto Athens Tango Ensemble, το οποίο θα είναι πλαισιωμένο από καταξιωμένους τραγουδιστές, ηθοποιούς και χορευτές και, καθώς ο ΑΒ δεν θα πάψει ποτέ να είναι ένα αγαπημένο θερινό σινεμά για όλους μας, θα σβήσουν και με την προβολή της ταινίας Το μεροκάματο του Τρόμου, η οποία θα γίνει σε συνεργασία με το Athens Open Air Film Festival. Εξίσου ενδιαφέρον είναι το πρόγραμμα, όπως επίσης και οι εναλλαγές του, και τις υπόλοιπες βραδιές του καλοκαιριού.

Πηγή: culturenow.gr