Υπουργείο Πολιτισμού: Αποδίδεται στο κοινό το Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου

Το Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου αποδίδεται στις 18 Μαΐου στο κοινό, ωστόσο, λόγω του περιορισμού του αριθμού ατόμων σε κλειστούς χώρους, τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Υπουργείο Πολιτισμού: Αποδίδεται στο κοινό το Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου

Την Τρίτη 18 Μαΐου 2021, Διεθνή Ημέρα Μουσείων, αποδίδεται στο κοινό το Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου. Όπως ενημερώνει ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Μέγαρο, το οποίο αποτελεί παράρτημα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών, ανοίγει στις 10:30 το πρωί.

Η έκθεση στο Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου περιλαμβάνει εικόνες, ξυλόγλυπτα και τέσσερα ξυλόγλυπτα τέμπλα (μέσα του 18ου με αρχές του 19ου αιώνα), της συλλογής Λοβέρδου.

Το Μέγαρο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μαυρομιχάλη 6, και χτίστηκε το 1882 ως η κατοικία του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ. Αγοράστηκε από τον Κεφαλλονίτη τραπεζίτη και συλλέκτη Διονύσιο Π. Λοβέρδο το 1912, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως κατοικία, αλλά και ως μουσείο, για να εκθέσει τις πλούσιες συλλογές του. Το Μέγαρο έγινε δωρεά εν ζωή στο ελληνικό δημόσιο το 1979 και το 1992, από τις κόρες του Διονύσιου Λοβέρδου, Μαρία Λοβέρδου και Ιωάννα Βασιλειάδη, με διαχειριστή το Υπουργείο Πολιτισμού, για λογαριασμό του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, με σκοπό τη δημιουργία Μουσείου.

Το ωράριο λειτουργίας του Μεγάρου Τσίλλερ-Λοβέρδου είναι καθημερινά 10:30 π.μ.- 3:30 μ.μ. και κάθε Τρίτη, 1-8 μ.μ. Ειδικά για τις 18 Μαΐου, οι ώρες λειτουργίας είναι 10.30 π.μ.-3.30 μ.μ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ