Η Λυρική γιορτάζει την 25η Μαρτίου με έργα Παύλου Καρρέρ και Νίκου Σκαλκώτα (vid)

Με ένα αφιερωματικό βίντεο με αποσπάσματα από την όπερα Δέσπω του Παύλου Καρρέρ και τους Ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα η Εθνική Λυρική Σκηνή θα τιμήσει την επέτειο της συμπλήρωσης των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821!

Η Λυρική γιορτάζει την 25η Μαρτίου με έργα Παύλου Καρρέρ και Νίκου Σκαλκώτα (vid)

Αποσπάσματα από τη Δέσπω και τους Ελληνικούς χορούς θα προβληθούν την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 στις 20.00 στο nationalopera.gr, στο Facebook και στο YouTube της ΕΛΣ.

Η παραγωγή τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για τη δημιουργία του επετειακού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Τo δίπτυχο όπερας και χορού Δέσπω – Ελληνικοί χοροί βιντεοσκοπήθηκε στις 6 και 7 Μαρτίου 2021 και θα είναι διαθέσιμο στην GNO TV στις αρχές Μαΐου. Αποσπάσματα από τη νέα φιλόδοξη παραγωγή θα προβληθούν για πρώτη φορά στο site και στα social media της ΕΛΣ στις 25 Μαρτίου 2021 στις 20.00. Το αφιερωματικό βίντεο προλογίζει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης, ενώ για τη σημασία των δύο εμβληματικών έργων της Επτανησιακής και της Εθνικής Σχολής αντίστοιχα μιλάει ο υπεύθυνος του Τομέα Δραματολογίας Νίκος Δοντάς.

Πηγή: culturenow.gr