Μάριος Λώλος – Παιδιά που είδα: Έκθεση στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Η έκθεση φωτογραφίας του Μάριου Λώλου, με τίτλο Παιδιά που είδα παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων 

Μάριος Λώλος – Παιδιά που είδα: Έκθεση στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Μάριου Λώλου, με τίτλο Παιδιά που είδα (25/9 - 15/11).

Στο Τμήμα Περιστυλίου, 42 φωτογραφίες αφηγούνται όψεις της ζωής των παιδιών προσφύγων, όπως αυτή εξελίσσεται στα προσφυγικά κέντρα της Μόριας, της Ειδομένης, της Κορίνθου αλλά και σε σημεία της Αθήνας, την Πλατεία Βικτωρίας, το Σύνταγμα, το Ελληνικό.

Φωτογραφίες – ντοκουμέντα, παιδιών που βιώνουν την κοινωνική και πολιτισμική απομόνωση και μας υπενθυμίζουν πως οι άνθρωποι είναι τόσο διαφορετικοί και συνάμα τόσο ίδιοι, ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας, θρησκείας, φύλου. Ο Μάριος Λώλος καταγράφει με το φακό του, ως αδιάψευστος μάρτυρας, τη σκληρή αλήθεια, την καθημερινότητα των παιδιών και αποτυπώνει όλο το εύρος των συναισθημάτων τους: φόβο, απόγνωση, προσμονή, ορφάνια, ξεριζωμό, αλλά και πάλη για τη ζωή, αντοχή, παιχνίδι και χαμόγελο. Παιδιά με οικογένεια αλλά και χωρίς, παιδιά σε αναμονή για το ταξίδι του τελικού προορισμού που κανείς δεν γνωρίζει πότε, μα κυρίως, εάν θα ξεκινήσει.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ