6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

Με τη θεσμική στήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και με σύνθημα «Ποίηση σε πείσμα των καιρών» το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών έρχεται κι αυτόν τον Σεπτέμβριο να βάλει την ποίηση στη ζωή μας.

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών (21-24/09) είναι ένα πολύ σημαντικό λογοτεχνικό γεγονός, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα στα χρόνια της κρίσης (2013) και φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο, καθιστώντας την Αθήνα σημαντικό ευρωπαϊκό κέντρο λογοτεχνίας και ταξιδιωτικό προορισμό για τους λάτρεις της ποίησης.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Κύκλο Ποιητών, έχει την αιγίδα και επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και διεξάγεται σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Η φετινή χρονιά, λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, ήταν μια πρόκληση για την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ, που έπρεπε να βρει ευφάνταστες και δημιουργικές λύσεις για τον τρόπο διεξαγωγής του σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας. Αποφασίστηκε όμως το Φεστιβάλ να πραγματοποιηθεί πιο περιορισμένο, όχι μόνο με διαδικτυακές αναγνώσεις αλλά και με ποιητικά αναλόγια σε εξωτερικούς χώρους.

Στο πρόγραμμα των διαδικτυακών αναγνώσεων (πληροφορίες μπορείτε να παρακολουθείτε εδώ: www.poetscircle.gr), σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας ποίησης διαβάζουν ποιήματά τους μαζί με Έλληνες ομοτέχνους τους. Ανάμεσα στα ονόματα που συμμετέχουν ξεχωρίζουν ο Ιρλανδός Πωλ Μολντούν, η Νιγηριανή Άγιο Αγιόλα-Αμάλε, η Ιρακινή Ντούνια Μιχαήλ, ο θρυλικός Τζακ Χίρσμαν κι ο διευθυντής του Ιowa Writing Program Κρίστοφερ Μέριλ απ’ τις ΗΠΑ, ο Ζαν Πορτάντ από το Λουξεμβούργο κι ο Νίκολα Ματζίροφ από τη Βόρεια Μακεδονία κ.ά.

Πηγή: culturenow.gr