Αθλητισμός: Παιδί και Ποδόσφαιρο στο ΚΠΙΣΝ

ΤΟ ΚΠΙΣΝ σχεδιάζει και υλοποιεί τη συζήτηση με θέμα: «Αθλητισμός: Παιδί και Ποδόσφαιρο» την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.

Αθλητισμός: Παιδί και Ποδόσφαιρο στο ΚΠΙΣΝ

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Μέρες ποδοσφαίρου: Ένα παιχνίδι για όλους», που διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α' Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σχεδιάζει και υλοποιεί τη συζήτηση με θέμα: «Αθλητισμός: Παιδί και Ποδόσφαιρο» την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, από τις 17.00 έως τις 20.00 στον Θόλο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Διακεκριμένοι επιστήμονες από τον χώρο της Ιατρικής, του Αθλητισμού, της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας θα αναπτύξουν διεξοδικά τη σημασία του ποδοσφαίρου στην ανάπτυξη του παιδιού, προβάλλοντας τη σπουδαιότητα της συμμετοχής με ασφάλεια, του σεβασμού, του αθλητικού πλουραλισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Παράλληλα, αναγνωρισμένες προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού θα αναδείξουν μέσα από την εμπειρία και το παράδειγμά τους, πλευρές που χρήζουν προσοχής τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά.

Τη διοργανωτική επίβλεψη της εκδήλωσης έχει η ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», ενώ όλο το πρόγραμμα είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).