Φεστιβάλ Δάσους 2020: Από Αριστοφάνη μέχρι Μάλαμα (πρόγραμμα)

Στην εποχή του κορονοϊού το Φεστιβάλ Δάσους επιστρέφει με σειρά θεατρικών και μουσικών παραστάσεων

Φεστιβάλ Δάσους 2020: Από Αριστοφάνη μέχρι Μάλαμα (πρόγραμμα)

Παρά τις δυσκολίες και με δέσμευση για πιστή τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας το Φεστιβάλ Δάσους επιστρέφει με σειρά θεατρικών και μουσικών παραστάσεων στα δυο μεγάλα ανοιχτά θέατρα της πόλης (θέατρο Δάσους και θέατρο Γής).

Στα δυο μεγάλα ανοιχτά θέατρα, συνολικής χωρητικότητας (σε...κανονικούς καιρούς προ κορονοιού) 8.000 και πλέον θεατών (3.894 για το Δάσους και 4.332 για το θέατρο Γής στην Τριανδρία), που ανήκουν στη δικαιοδοσία του ΚΘΒΕ, θα φιλοξενηθούν περισσότερες από 10 θεατρικές και μουσικές παραγωγές.

Εναρκτήρια εκδήλωση του 6ου φετινού Φεστιβάλ Δάσους θα είναι η κεντρική καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ, οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη και σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα, με την οποία συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2020 (Τετάρτη 22, Πέμπτη 23, Παρασκευή 24, Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Ιουλίου) στο θέατρο Δάσους.

Ακολουθεί στον ίδιο χώρο (του θεάτρου Δάσους) η παράσταση «Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη σε σκηνοθεσία -Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστου Παπαδημητρίου - παραγωγή του ΚΘΒΕ με τους: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Δημήτρη Μορφακίδη, Χρήστο Παπαδημητρίου, Χρύσα Τουμανίδου, Θάνο Φερετζέλη κ.α., την Τετάρτη 5, Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Αυγούστου.

Την Πέμπτη 20, Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Αυγούστου, στο Θέατρο Δάσους, θα παρουσιαστεί η τρίτη φετινή καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ - οι «Τρωάδες» του Ευρυπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, μετάφραση: Γιάννη Τσαρούχη (συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ με το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας).

Το θέατρο (που φιλοξενείται αποκλειστικά σχεδόν στο θέατρο Δάσους) συνεχίζει στις 25, 26 και 27 Αυγούστου με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τους Σπύρο Παπαδόπουλο, Θανάση Παπαγεωργίου, Άρη Σερβετάλη, Ορφέα Αυγουστίδη, Άρη Κακλέα, Αγγελική Τρομπούκη.

Το Σεπτέμβριο (Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου) στο θέατρο Δάσους φιλοξενείται η παραγωγή του Εθνικού θεάτρου "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου (με τους Πάρη Αλεξανδρόπουλο, Βίκυ Βολιώτη, Στεφανία Γουλιώτη, Βαγγέλη Δαούση, Δάφνη Δαυίδ, Στέλιο Ιακωβίδη, Γιάννη Κότσιφα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Γιώργο Ματζιάρη, Ελπίδα Νικολάου, Αγορίτσα Οικονόμου, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Βίκυ Σταυροπούλου, Νίκο Ψαρρά).

Οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη (συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ με το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας) επανέρχονται στο θέατρο Δάσους την Πέμπτη 17, Παρασκευή 18 & Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου).

Στο θέατρο Γής: Την Κυριακή 26 & Δευτέρα 27 Ιουλίου στο θέατρο Γής παρουσιάζεται η παράσταση «Δάφνες και Πικροδάφνες», των Δημήτρη Κεχαΐδη - Ελένης Χαβιαρά, σε σκηνοθεσία: Πέτρου Φιλιππίδη (Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης (Βασίλης), Τάσος Χαλκιάς (Κώστας), Κωνσταντίνος Ασπιώτης (Αλέκος), Θανάσης Πατριαρχέας (Τάσος).

Το θέατρο συνεχίζει στη σκηνή του θεάτρου Γής και στις 28 και 29 Ιουλίου με την παραγωγή «Προσοχή ο φίλος δαγκώνει» της CaroleGreep σε σκηνοθεσία: Βλαδίμηρου Κυριακίδη με τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Μέμο Μπεγνή, Ναταλία Δραγούμη, Ευαγγελία Μουμούρη.

Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γής παρουσιάζεται η «Μήδεια» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Η μουσική παίρνει τη σκυτάλη στο θέατρο Γής την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη.

Ακολουθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου συναυλία της «Ματούλας Ζαμάνη», την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου του "Αλκίνοου Ιωαννίδη" και το Σάββατο και Κυριακή 12 και 13 Σεπτεμβρίου η μουσικοθεατρική παράσταση «Μία Όμορφη Πόλη - Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τη συμμετοχή μουσικών ( Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Σαλίνα Γαβαλά) και ηθοποιών (Κώστας Καζάκος, Γιώργος Κιμούλης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιώργος Βάλαρης, Αιμίλιος Ράφτης, Άκης Σιδέρης και Λήδα Πρωτοψάλτη).

Για την Τετάρτη, τέλος, 16 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Γής προγραμματίστηκε η συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα.