Bruce Springsteen: «Παραμένουμε στοιχειωμένοι από την αρχική αμαρτία της σκλαβιάς»

Το ειδικό δίωρο radio show του σπουδαίου Αμερικανού τραγουδιστή και συνθέτη Bruce Springsteen, σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στην Αμερική τις τελευταίες μέρες. 

 Bruce Springsteen: «Παραμένουμε στοιχειωμένοι από την αρχική αμαρτία της σκλαβιάς»

Σε ακόμα ένα radio show της ειδικής σειράς "Bruce Springsteen — From His Home to Yours", ο κορυφαίος καλλιτέχνης χρησιμοποίησε το βήμα του προκειμένου να τοποθετηθεί, μουσικά και λεκτικά, επί των όσων συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Αμερική, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

"Ανοίγοντας" το show με το παλαιότερο τραγούδι του "41 Shots (American Skin)", ο Bruce δήλωσε τα εξής:

"Οκτώ λεπτά. Αυτό το τραγούδι έχει διάρκεια σχεδόν 8 λεπτά. Τόσα χρειάστηκαν, για να πεθάνει ο George Floyd ενώ ένας αστυνομικός της Minneapolis πίεζε με το γόνατό του τον λαιμό του. Για τόσο παρακαλούσε ο ίδιος για βοήθεια, λέγοντας πως δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Η απάντηση του αστυνομικού δεν ήταν τίποτα πέρα από σιωπή και βάρος. Μετά δεν είχε καν παλμό. Και εκείνος συνέχιζε...".

Άλλες μουσικές επιλογές του Bruce αποτέλεσαν τα "This Is America", "Burnin’ and Lootin", "Who Will Survive in America?", "Political World" και "Murder Most Foul".

"Παραμένουμε στοιχειωμένοι, για γενιές ολόκληρες, από την αρχική αμαρτία της σκλαβιάς. Παραμένει το μεγάλο άλυτο θέμα της αμερικανικής κοινωνίας. Το βάρος αυτού του παρελθόντος γίνεται όλο και πιο έντονο από γενιά σε γενιά. Βλέποντας αυτή τη βίαιη και χαοτική εβδομάδα στους δρόμους της Αμερικής, δεν προμηνύεται τέλος σε αυτό".

Πηγή: rockfm