Το Brad Mehldau Trio στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Το Brad Mehldau Trio επιστρέφει στην Ελλάδα για μία συναυλία στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση το Σάββατο 19 Μαΐου 2018.

Το Brad Mehldau Trio στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Μια συναυλία από το σχήμα του ιδιοφυούς μουσικού που άνοιξε νέους ορίζοντες στην αρχιτεκτονική δόμηση του τζαζ αυτοσχεδιασμού και, κατά γενική ομολογία, επηρέασε όσο κανείς άλλος τους πιανίστες των 20 τελευταίων ετών.

Έχει διασκευάσει από Beatles μέχρι Radiohead, μουσική του δεσπόζει σε ταινίες όπως το Eyes Wide Shut του Κιούμπρικ και το Space Cowboys του Ίστγουντ, έχει συμπρωταγωνιστήσει με την Τζούλια Ρόμπερτς στο Mona Lisa Smile. Ένας χαρισματικός μουσικός με το τρίο του για μια sold out βραδιά στη Στέγη.

Brad Mehldau Trio: Αυτό είναι το τρίο ενός χαρισματικού πιανίστα. Ο Mehldau, ίσως ο πλέον πολυσυζητημένος πιανίστας μετά το 2000, με έναν από τους πιο λυρικούς και γνώριμους ήχους στη σημερινή μουσική, έρχεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης στις 19 Μαΐου για μια μοναδική μουσική περιπέτεια με τον Larry Grenadier στο μπάσο και τον Jeff Ballard στα ντραμς.

Ο Μέλνταου έχει χαράξει δικά του μονοπάτια, ενσωματώνοντας στην τζαζ εξερεύνηση τον ρομαντισμό των Schubert, Brahms, Schumann, αλλά και τον σύγχρονο ήχο των Radiohead και των Μassive Attack. Είτε με το τρίο του είτε σόλο, έχει πραγματοποιήσει έξοχες επανεκτελέσεις τραγουδιών σύγχρονων συνθετών, όπως οι Beatles, ο Cole Porter, οι Radiohead, ο Paul Simon, οι Gershwin και ο Nick Drake· ταυτόχρονα εξελίσσει διαρκώς το σημαντικό του κατάλογο πρωτότυπων συνθέσεων. Έχει διασκευάσει με ιδιαίτερο τρόπο πολλά γνωστά τραγούδια, ενώ και οι δικές του συνθέσεις είναι δεκάδες. Καθορίζεται από την κλασική του παιδεία και την αγάπη του για τη λαϊκή –με την ευρύτερη έννοια– μουσική. Προτιμά το σχήμα ενός τρίο, καθώς αυτό «σου δίνει δυνατότητα να είσαι leader, αλλά και να υποχωρείς σε απόλυτη ισοδυναμία με τους άλλους».

Έχοντας στο ενεργητικό του την αναγνώριση από τους κριτικούς για τη δική του μπάντα, αλλά και τεράστια διεθνή έκθεση σε συνεργασίες με τους Pat Metheny, Renee Fleming και Joshua Redman, ο Μέλνταου εξακολουθεί να συγκεντρώνει αναρίθμητα βραβεία και θαυμασμό τόσο από τους πιστούς της τζαζ όσο και από τους απλούς μουσικόφιλους.

Με την ομολογούμενη από τον ίδιο αγάπη του για την ποπ μουσική και την κλασική παιδεία, «ο Μέλνταου είναι ο πιο επιδραστικός τζαζ πιανίστας της τελευταίας εικοσαετίας» (The New York Times).

Συντελεστές

Brad Mehldau: πιάνο

Larry Grenadier: μπάσο

Jeff Ballard: ντραμς

Φωτογραφία: ©Michael Wilson

Ημερομηνία:

19/05/2018

Στις 20.30

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

http://www.sgt.gr

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox