Beatles: Το χαρτί με τους στίχους του Hey Jude πωλήθηκε έναντι 910.000 δολαρίων!

Έναντι 910.000 δολαρίων κατακυρώθηκε σε δημοπρασία το χαρτί πάνω στο οποίο ο Πολ Μακάρτνεϊ είχε γράψει τους στίχους του τραγουδιού Hey Jude.

Beatles: Το χαρτί με τους στίχους του Hey Jude πωλήθηκε έναντι 910.000 δολαρίων!

Ένα φύλλο χαρτί πάνω στο οποίο ο Πολ Μακάρτνεϊ είχε γράψει τους στίχους του διάσημου τραγουδιού «Hey Jude» κατακυρώθηκε για 910.000 δολάρια σε δημοπρασία που σηματοδότησε χθες, Παρασκευή (10/4), την 50ή επέτειο της διάλυσης των Beatles.

Η τιμή πώλησης ήταν πάνω από πενταπλάσια της εκτίμησης που είχε γίνει πριν από τη δημοπρασία, η οποία οργανώθηκε ονλάιν, εξαιτίας του κορονοϊού, από τον καλιφορνέζικο οίκο Julien’s Auctions.

Κιθάρες, σπάνιοι δίσκοι βινυλίου, αντικείμενα με αφιέρωση… Γύρω στα 250 είδη που συνδέονται με το μυθικό βρετανικό συγκρότημα προτείνονταν σε φαν και συλλέκτες σε όλον τον κόσμο, 50 ακριβώς χρόνια μετά τη διάλυσή του.

Ο Πολ Μακάρτνεϊ είχε γράψει το «Hey Jude» έπειτα από μια άλλη ρήξη: αυτή του Τζον Λένον με την πρώτη σύζυγό του, την Σίνθια, μετά τις απιστίες του με τη Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα Γιόκο Όνο.

Το τραγούδι, το οποίο προοριζόταν για να παρηγορήσει το γιο του Τζον Λένον, τον Τζούλιαν, κατά τη διάρκεια του διαζυγίου των γονιών του, είχε αρχικά τίτλο «Hey Jules».

Ανάμεσα στις άλλες μεγάλες πωλήσεις της ημέρας συγκαταλέγεται το δέρμα από ένα μεγάλο τύμπανο ντραμς με το λογότυπο των Beatles, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί κατά την πρώτη αμερικανική περιοδεία του συγκροτήματος το 1964 και κατακυρώθηκε για 200.000 δολάρια.

Επίσης, μια χειρόγραφη σελίδα από το σενάριο του κλιπ του τραγουδιού «Hello, Goodbye» (1967), που πουλήθηκε έναντι 83.200 δολαρίων, και ένα τασάκι το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί από τον Ρίνγκο Σταρ στα στούντιο Abbey Road στα χρόνια του 1960 και πωλήθηκε για 32.500 δολάρια.

Πριν από τη δημοπρασία ο ειδικός του οίκου Julien’s Auction για τη μουσική, ο Τζέισον Ουότκινς, είχε περιγράψει τις πρόχειρες σημειώσεις του Μακάρτνεϊ για μια ηχογράφηση του «Hey Jude» σε στούντιο το 1968 πολύ σπάνιες και πολύτιμες.

«Είναι προφανώς ένα πολύ εμβληματικό τραγούδι, το οποίο γνωρίζουν οι πάντες» λέει ο Ουότκινς. «Αυτοί οι χειρόγραφοι στίχοι είχαν χρησιμοποιηθεί στο στούντιο ως οδηγός, όταν το ηχογραφούσαν».

Πηγή: naftemporiki.gr