Τραγούδι για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι ο Μπομπ Ντίλαν (vid)

Επ΄ ευκαιρία της κατάστασης ο θρύλος της ροκ, Μπομπ Ντίλαν κυκλοφόρησε τραγούδι του έπειτα από οκτώ χρόνια, για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, διάρκειας 17 λεπτών!

Τραγούδι για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι ο Μπομπ Ντίλαν (vid)

Ο πρίγκιπας της ροκ, Μπομπ Ντίλαν άδραξε την ευκαιρία και κυκλοφόρησε ανέκδοτο τραγούδι του, που αναφέρεται στη δολοφονία του Τζον Κένεντι διάρκειας 17 λεπτών, ώστε να ανταποκρίνεται στη δυνατότητα μακράς ακρόασης στην δύσκολη περίοδο του εγκλεισμού!

Είναι το πρώτο πρωτότυπο τραγούδι που κυκλοφορεί ο διάσημος Αμερικανός τραγουδιστής και Νομπελίστας λογοτεχνίας την τελευταία 8ετία. Το κομμάτι με τίτλο Murder Most Foul (Ο πιο φαύλος θάνατος) μοιάζει περισσότερο με ποίημα, που απαγγέλλει αργά ο Μπομπ Ντίλαν με τη συνοδεία πιάνου, κρουστών και βιολοντσέλου, παρά με τα κλασσικά τραγούδια με στροφές και ρεφραίν.

«Ήταν μία μέρα ζοφερή στο Ντάλας. Νοέμβρης του '63. Μια μέρα που θα μείνει θλιβερά στη μνήμη όλων», ξεκινά η πρώτη στροφή του τραγουδιού. Ακολουθεί μία διήγηση των γεγονότων εκείνης της μέρας, σε συνδυασμό με μία σειρά από σκέψεις για την εποχή εκείνη, με πολλές μεταφυσικές πινελιές, κοντά στα πρότυπα των πρώτων αφηγηματικών κι επίκαιρων κομματιών του Ντίλαν, στη φάση του τραγουδιού διαμαρτυρίας.

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του τραγουδιού, που δεν απεκάλυψε πότε συνέλαβε την ιδέα του, ο Ντίλαν ευχαρίστησε μέσω Twitter τους θαυμαστές του για την «υποστήριξη και την πίστη τους όλα τα χρόνια». O 78χρονος βάρδος της ροκ μουσικής δεν είχε κυκλοφορήσει κάποιο καινούργιο μουσικό κομμάτι έπειτα από το άλμπουμ Tempest (Καταιγίδα) του 2012.

Ο νομπελίστας το 2016 μουσικός συνεχίζει κανονικά να περιοδεύει δίνοντας συναυλίες. Η μόνη ακύρωση, είναι η συναυλία του τον Απρίλιο στην Ιαπωνία, λόγω του κορονοϊού, όμως για την ώρα διατηρείται χωρίς αλλαγές το χρονοδιάγραμμα των υπολοίπων 'λάιβ' του στη Βόρεια Αμερική, με εκκίνηση τη συναυλία στο Μπεντ του Όρεγκον στις 4 Ιουνίου.