Στον ...αέρα και η Eurovision λόγω κορονοϊού!

Κίνδυνος και για τον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision λόγω κορονοϊού που είναι να γίνει φέτος στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας

Στον ...αέρα και η Eurovision λόγω κορονοϊού!

Κίνδυνος και για την Eurovision λόγω …κορονοϊού! Συνολικά 65.000 θεατές και φαν του θεσμού από όλον τον κόσμο αναμένονται φέτος στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας σε εννέα διαφορετικές εκδηλώσεις για την Eurovision, περιλαμβανομένου του τελικού της 16ης Μαΐου.

Το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Ολλανδίας NPO γνωστοποίησε ότι συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης, συμπαραγωγό της Eurovision, προκειμένου να εξετάσουν τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η επιδημία του κορονοϊού στον διαγωνισμό.

Ωστόσο, δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο διαγωνισμός θα μπορούσε να μη γίνει ή να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία των χιλιάδων θερμών θαυμαστών του και να μαγνητοσκοπηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Στην Ολλανδία, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σήμερα στα 128, από 82 χθες, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές, και η χώρα κατέγραψε τον πρώτο θάνατο από τον ιό.

Οι οργανωτές του διαγωνισμού τραγουδιού διαβεβαίωσαν πάντως ότι στόχος τους είναι να διασφαλίσουν τη διεξαγωγή της μουσικής εκδήλωσης - που προσελκύει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων τηλεθεατών παγκοσμίως.

«Είναι πολύ νωρίς να σχολιάσουμε τα πιθανά σενάρια, καθώς εξαρτώνται από τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Ο στόχος μας παραμένει να οργανώσουμε έναν αξέχαστο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision», ανέφερε το NPO, όπως μεταδίδει το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας