Luca Ciarla Quartet live στο Half Note Jazz Club

Ένα από τα πλέον πρωτότυπα ιταλικά μουσικά σύνολα των τελευταίων ετών είναι το κουαρτέτο του Luca Ciarla που παρουσιάζει το Half Note Jazz Club σε συνεργασία και με την πολύτιμη συνδρομή του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.

Luca Ciarla Quartet live στο Half Note Jazz Club

Με εμφανίσεις σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, με τους Nino De Luca στο ακορντεόν, Maurizio Perrone στο κοντραμπάσο και τον Francesco Savoretti στα κρουστά, ο βιολιστής Luca Ciarla αντλεί κι εμπνέεται από τους οικείους ήχους της ιταλικής παραδοσιακής μουσικής και της περιοχής της Μεσογείου, της τζαζ και της κλασσικής.

Γεννημένος στην παραλιακή πόλη της Αδριατικής το Termoli, ο Ciarla άρχισε βιολί και πιάνο σε ηλικία οκτώ ετών. Στα 12 έγινε δεκτός στο ωδείο και λίγα χρόνια μετά άρχισε να ασχολείται με την τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό. Πήρε το δίπλωμά του στο βιολί το 1993 και συνέχισε τις σπουδές του στο Fiesole και στο Saluzzo. Τρία χρόνια αργότερα έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο της Indiana (ΗΠΑ), όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην τζαζ, ενώ αργότερα πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Arizona, όπου δίδαξε βιολί για αρκετά χρόνια. Από το 2012 δίνει σεμινάρια τελειοποίησης με θέμα τη δημιουργική ερμηνεία. Το 1999, του απονεμήθηκα στις Ηνωμένες Πολιτείες το διεθνούς κύρους βραβείο μουσικής δωματίου «America».

Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες από διάφορες χώρες και μουσικούς χώρους: Greg Cohen, Chris Jarrett, Daniele Sepe, Joshua Bell, Edgar Mayer, Daniele Scannapieco, Danilo Rea, Sylvain Gagnon, Anthony Fernandes, Luciano Berio, Marina Rei, Blaine Whittaker, Luciano Biondini κα. O Luca Ciarla, αφού συνεργάστηκε με γνωστές δισκογραφικές εταιρείες, ίδρυσε την εταιρεία Violipiano, μέσω της οποίας διαχειρίζεται ο ίδιος το σύνολο της καλλιτεχνικής του παραγωγής. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο ViolinAir, το οποίο παρουσιάστηκε στο Αuditorium του Πάρκου της Μουσικής στη Ρώμη.

To εξαιρετικό κουαρτέτο του Luca Ciarla έχει ήδη εμφανιστεί σε μεγάλα jazz Φεστιβάλ που εκτείνονται από το Montreal μέχρι την Μελβούρνη αποδεικνύοντας ότι έχει τον τρόπο να γεννά καταπληκτικές μουσικές και να δίνει φανταστικές ενορχηστρώσεις σε κομμάτια γνωστά αλλά και original συνθέσεις, όπου η folk Ιταλική παράδοση και η κλασική μουσική μπλέκονται υπέροχα με την σύγχρονη jazz και τους γνώριμους world ήχους της Μεσογείου.

Από τις 18 μέχρι και τις 21 Μαΐου στο Half Note Jazz Club και με την συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, ανοίγουμε την καρδιά και το μυαλό μας και επιβιβαζόμαστε στο τρένο express του Luca Ciarla Quartet προς ένα μουσικό σύμπαν απρόβλεπτο και εκπληκτικά ενδιαφέρον.

Η 38η σεζόν στο Half Note κλείνει ταξιδιάρικα κι όμορφα!

Παίζουν:

LUCA CIARLA – violin

NINO DE LUCA – accordeon

MAURICIO PERRONE – contrabass

FRANCESCO SAVORETTI – percsussion

Ημερομηνία:

Από: 18/05/2018 Εως: 21/05/2018

Ώρα έναρξης: Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ.: 210 9213310 | www.halfnote.gr

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox