Σαν σήμερα: Κυκλοφόρησε το ιστορικό «Black Sabbath» (vids)

Σαν σήμερα, στις 13 Φεβρουαρίου του 1970, κυκλοφόρησε ο ομώνυμος δίσκος των Black Sabbath.

Σαν σήμερα: Κυκλοφόρησε το ιστορικό «Black Sabbath» (vids)

Ήταν Παρασκευή και 13 Φεβρουαρίου του 1970 όταν η ροκ μουσική άλλαξε για πάντα, με την κυκλοφορία του πρώτου ομώνυμου δίσκου των Βlack Sabbath, δίσκου ο οποίος θεωρείται ως η ώρα μηδέν για τη γέννηση του heavy metal.

Μέσα σε 12 ώρες και με ελάχιστα χρήματα ηχογραφήθηκε το σημείο αναφοράς της heavy metal μουσικής από το 1970 μέχρι και σήμερα. Ο κιθαρίστας Tony Iommi πήρε το μουσικό σχήμα του «τριτόνου του διαβόλου» (devil's tritone), το προσάρμοσε στις blues αναφορές του, το συγκρότημα παραμόρφωσε όσο μπορούσε τα όργανά του, ο θρυλικός τραγουδιστής Ozzy Osbourne τραγούδησε για τον Διάβολο και το heavy metal γεννήθηκε.

Μάλιστα, οι ουκ ολίγες αναφορές του συγκροτήματος στον Εωσφόρο ξεσήκωσε πραγματική θύελλα αντιδράσεων και κόλλησε στο συγκρότημα την ταμπέλα των «σατανολατρών», παρά τις περί του αντιθέτου διαμαρτυρίες των μελών του.

Παρά το γεγονός αυτό όμως, αλλά και τις κακές κριτικές που είχαν δεχθεί, οι Black Sabbath έγιναν τρομερά δημοφιλείς από την πρώτη στιγμή, καθώς η αποπνικτική μουσική τους και οι εφιαλτικοί στίχοι τους έμοιαζαν να εκφράζουν απόλυτα την όλη ατμόσφαιρα του τέλους της δεκαετίας του 1960.

Τον Σεπτέμβριο, κυκλοφόρησε το "Paranoid" σε μορφή σινγκλ και έφθασε στο 4 των βρετανικών τσαρτ.Ένα μήνα αργότερα κυκλοφόρησε και το ομώνυμο άλμπουμ, ανεβαίνοντας στο 1 στη Μεγάλη Βρετανία και στο12 στις Η.Π.Α.