Η αισθαντική και αινιγματική Kovacs στο Gazarte

H Sharon Kovacs ήρθε και φέτος στην Αθήνα για δυο εμφανίσεις στο Gazarte.

Η αισθαντική και αινιγματική Kovacs στο Gazarte

Αγαπημένη του ελληνικού κοινού η Sharon Kovacs, η σκοτεινή ιέρεια με την κρυστάλλινη φωνή και την εκκεντρική προσωπικότητα, ήρθε και φέτος στην Αθήνα για δυο εμφανίσεις.

Η φωνή της μοιάζει με αυτές των θρύλων της soul, η αινιγματική φιγούρα της τραβά επάνω όλα τα βλέμματα και οι ιστορίες που τραγουδά αγγίζουν βαθύτατα το κοινό.

Sharon Kovacs

Γεννημένη στις 15 Απριλίου 1990 μεγάλωσε στο Αϊντχόφεν. Τα ακούσματά της, Janis Joplin, Tina Turner και Otis Redding στο YouTube. Σπούδασε στο Rock City Institute. Είχε προβλήματα με τους καθηγητές της, οι οποίοι της έλεγαν να τα παρατήσει, γιατί δεν είχε αρκετά καλή φωνή. Δούλεψε σερβιτόρα σε μπαρ με open mic βραδιές και άρχισε να τραγουδά εκεί περιστασιακά.

Το 2014 συνεργάστηκε με τον παραγωγό Oscar Holleman για το πρώτο EP My Love , το οποίο καταγράφηκε εν μέρει στην… Κούβα κι έπαιξε σε διάφορα φεστιβάλ. Κέρδισε το ολλανδικό NPO Radio 6 Soul & Jazz Award στην κατηγορία ‘Best Soul & Jazz Talent’. Το «My Love» έγινε τεράστια ευρωπαϊκή επιτυχία – Νούμερο 1 στην Ελλάδα και ανάμεσα στο Top 10 της Δανίας.

Το πρώτο της άλμπουμ, Shades Of Black , κυκλοφόρησε στις 2 Απριλίου 2015. Το άλμπουμ έφτασε στο Νούμερο 1 στην Ολλανδία και μπήκε σε όλα τα ευρωπαϊκά charts. Με το τέλος της περιοδείας «Shades Of Black», το 2016, ο Holleman εγκατέλειψε την Kovacs, όπως και οι μουσικοί που την πλαισίωναν.

Απευθύνθηκε τότε στον Liam Howe, τον παραγωγό των Lana Del Rey, Marina And The Diamonds και FKA Twigs. Μετά από δύο χρόνια, κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της «Cheap Smell».

Ημερομηνία: 7 Δεκεμβρίου 2019

Ώρα: 22.00

Εισιτήρια: 22-52 ευρώ (χωρίς ποτό)

Στο Gazarte (Βουτάδων 32-34, Aθήνα)

Πηγή: kalogrezart.gr