Δύση - Ανατολή: Omar Faruk Tekbilek & Brian Keane στο Παλαί Γαλατσίου

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2019 στις 20:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου-Παλαί.

Δύση - Ανατολή: Omar Faruk Tekbilek & Brian Keane στο Παλαί Γαλατσίου

«Η αλήθεια της μουσικής βρίσκεται στη δόνηση εκείνη που παραμένει στο αυτί, όταν ο τραγουδιστής έχει τελειώσει το τραγούδι και ο οργανοπαίχτης δεν αγγίζει πια τις χορδές»

Χαλίλ Γκιμπράν

Τα λόγια αυτά του Λιβανέζου φιλόσοφου Χαλίλ Γκιμπράν κάνουν πράξη στη σκηνή ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ, ο Μπρίαν Κιν και η Γιασμίν Λεβί οι οποίοι με τη μουσική τους ταξιδεύουν το κοινό από την Κωνσταντινούπολη μέχρι τη Μεσόγειο.

Omar Faruk Tekbilek

Γεννήθηκε στα Άδανα της Τουρκίας. Μεγαλώνοντας, φοίτησε σε θρησκευτικό σχολείο με τη σκέψη και την προοπτική να γίνει Ιμάμης. Μέχρι τα δώδεκα του χρόνια, ήξερε να παίζει φλάουτο, μπαγλαμά, νέι, ζουρνά, ούτι και κρουστά ενώ από τα 13 του χρόνια θεωρείτο επαγγελματίας μουσικός.

Το 1967 εγκαταστάθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Στην Πόλη, έρχεται σε επαφή με τους Δερβίσηδες του παλαιού Σουφιστικού Τάγματος Mavlevi. Αργότερα φεύγει στην Αμερική. Στις Η.Π.Α δημιούργησε τους «Sultans», με Έλληνες, Τούρκους και Αιγυπτίους μουσικούς. Η καριέρα του άλλαξε ριζικά, όταν γνώρισε τον μουσικό Brian Keane, το 1988. Μαζί του, ηχογράφησε 6 δίσκους και οι συναυλίες – συνεργασίες τους τον έκαναν γνωστό σε όλο το κόσμο.

Έχει τιμηθεί το 2003 με το βραβείο «Best Artist of the Turkish Music Award 2003» και ήταν υποψήφιος για το βραβείο «BBC Word Music Award» στην κατηγορία Middle East. Έχει βραβευτεί με το «US Golden Belly Musician of the Year Award» το 1998 και το 1999, ενώ έχει αποσπάσει βραβεία για την ανθρωπιστική και φιλειρηνική του δραστηριότητα.

Brian Keane

Γεννημένος στις 18 Ιανουαρίου 1953, Αμερικανός συνθέτης , μουσικός παραγωγός και κιθαρίστας. Έχει συνθέσει τη μουσική για εκατοντάδες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές και παράγει πάνω από εκατό άλμπουμ. Έγραψε μουσική για πάνω από εκατό βραβευμένα ντοκιμαντέρ και ταινίες κερδίζονταν τέσσερα βραβεία Emmy από είκοσι υποψηφιότητες.

Γιασμίν Λέβι

Ισραηλινή ερμηνεύτρια η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Ιερουσαλήμ. Τα τραγούδια της, τα ερμηνεύει στα ισπανοεβραϊκά. Έγινε γνωστή με την ερμηνεία σεφαραδίτικης μουσικής, που μετρά περισσότερα από 500 χρόνια ιστορίας. Έχει ταξιδέψει τραγουδώντας στην Ευρώπη, την Τουρκία, το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, μοιράζοντας ακούσματα από Ladino (Ισπανό-εβραϊκή μουσική), από φλαμένγκο, αλλά και από δικά της κομμάτια. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με την Ελένη Βιτάλη, το Γιάννη Κότσιρα, το Γιώργο Νταλάρα αλλά και το Γιάννη Χαρούλη και υποδύθηκε την διάσημη Ελληνίδα ρεμπέτισσα Ρόζα Εσκενάζι σε ντοκιμαντέρ για τη ζωή της.

Ημερομηνία: 13 Νοεμβρίου 2019

Ώρα: 20:30

Εισιτήρια: 14-58 ευρώ

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου-Παλαί (Λεωφ. Βεΐκου (στο ύψος του Άλσους Βεΐκου)

Πηγή: kalogrezart.gr