H Μαρία Κάλλας στη σκηνή του Ελληνικού Κόσμου

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 21:00 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

H Μαρία Κάλλας στη σκηνή του Ελληνικού Κόσμου

Μέσω της σύγχρονης ολογραφικής ψηφιακής τεχνολογίας η Μαρία Κάλλας “επιστρέφει” στη σκηνή 45 χρόνια μετά και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να την απολαύσει “ζωντανά” σε συναυλία!

Τώρα και στην Αθήνα η μεγάλη παραγωγή Callas In Concert, που έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχει φιλοξενηθεί σε μερικά από τα πιο εμβληματικά μουσικά θέατρα όπως την English National Opera στο Λονδίνο, τη Salle Pleyel στο Παρίσι, το Θέατρο Bozar στις Βρυξέλλες .

Η Maria Callas (1923-1977) που γεννήθηκε ως Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου έχει αφήσει το στίγμα της στον κόσμο της Όπερας ως η καλλιτέχνιδα που όρισε την έννοια “Ντίβα”. Βρίσκεται μέχρι και σήμερα στη λίστα με τους πιο επιτυχημένους σε πωλήσεις τραγουδιστές κλασικής μουσικής και θεωρείται η σπουδαιότερη σοπράνο στην ιστορία της μουσικής. Το 2007 τα βραβεία Grammy της απένειμαν το Lifetime Achievement Award και την ίδια χρονιά ψηφίστηκε από κοινό και κριτικούς του BBC Music Magazine ως η μεγαλύτερη σοπράνο στον κόσμο. Πέντε χρόνια αργότερα, στη λίστα των επιτυχιών της ήρθε να προστεθεί και η ένταξη της στο Hall Of Fame του περιοδικού Gramophone, του Νο.1 εντύπου κλασικής μουσικής που εκδίδεται στο Λονδίνο από το 1923.

Η παράσταση «Callas In Concert» προσφέρει στον θεατή του σήμερα τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μία αναπαράσταση της μοναδικής ερμηνείας της Callas επί σκηνής, αυτής που την ανέδειξε σε θρύλο της Όπερας.

Με αυτόν τον μοναδικά καινοτόμο και πρωτότυπο τρόπο, μπορεί κανείς να ζήσει μια παράσταση της Ντίβας, με συνοδεία ζωντανής μουσικής από την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που πλαισιώνει την παράσταση της μεγάλης ερμηνεύτριας, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Eímear Noone.

Ημερομηνία: 12 Νοεμβρίου 2019

Ώρα: 21.00

Εισιτήρια: 35-90 ευρώ

Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος)

Πηγή: kalogrezart.gr