Live o C.W. Stoneking στο Tiki Bar

Ο Christopher William Stoneking επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις (5/11, 6/11) στο Tiki Athens Coktail Bar.

Live o C.W. Stoneking στο Tiki Bar

Από την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα ο Αυστραλοαμερικανός Christopher William Stoneking, αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό. Τώρα επιστρέφει για δυο εμφανίσεις, την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

«Το να ακούς τον Stoneking να παίζει live είναι σαν να ακούς ένα παλιό 78άρι σε μια σκονισμένη σοφίτα στην Νέα Ορλεάνη» έγραψε ο Observer.

Πράγματι ο C.W. Stoneking μοιάζει να έρχεται από τις αρχές του 20ου αιώνα με μουσικές που υποστηρίζονται από τρομπέτες, πιάνο κι ένα μπάντζο, βραχνά φωνητικά και ακούσματα. Ποιος δεν έχει ακούσει το «Love Me Or Die» ή το «Brave Son Of America».

Ο Christopher William «CW» Stoneking

Γεννήθηκε το 1974 στο Κάθριν της Αυστραλίας από Αμερικανούς γονείς (ο πατέρας, συγγραφέας και περιστασιακά σεναριογράφος της τηλεόρασης, μετανάστευσε εκεί τη δεκαετία του ’70). Με την μπάντα The Blue Tits περιόδευσε ανά τον κόσμο, από την Αίγυπτο μέχρι τη Νέα Ορλεάνη και το Τρινιντάντ (όπου ανακάλυψε και τη μουσική Calypso).

Οι φήμες για την «προηγούμενη» ζωή του είναι πολλές και διαφορετικές: Ακούγεται ότι ήταν κάποτε μποξέρ αλλά και ότι ζούσε σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο για χρόνια. Κάποιοι λένε ότι τον είδαν να παίζει με τη heavy rock μπάντα «The Berko Boys» στο Σίδνεϊ.

Έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ στο studio, King Hokum (Μάρτιος 2005), Jungle Blues (28 Αυγούστου 2008) και Gon ‘Boogaloo (17 Οκτωβρίου 2014). Στα βραβεία μουσικής ARIA του 2009 το Jungle Blues κέρδισε το πρώτο βραβείο.

Ημερομηνία: 5 Νοεμβρίου 2019

Ώρα: 21.30

Εισιτήρια: 12 ευρώ

Στο Tiki Athens Cocktail Bar (Φαλήρου 15, Πλάκα – Ακρόπολη)

Πηγή: kalogrezart.gr