Οι Apocalyptica plays Metallica by four cellos στο Πειραιώς Αcademy

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 20:00 στο Πειραιώς Academy οι Apocalyptica ερμηνεύουν Metallica.

Οι Apocalyptica plays Metallica by four cellos στο Πειραιώς Αcademy

Κανείς δεν έχει προσεγγίσει με τέτοιο τρόπο το πιο διάσημο ίσως συγκρότημα του Heavy Metal, τους Metallica, όπως οι Φινλανδοί Apocalyptica. Με το άλμπουμ Plays Metallica by four cellos που κυκλοφόρησε το 1996 δημιούργησαν το δικό τους μουσικό είδος και έθεσαν τα θεμέλια σε μια σταδιοδρομία που έχει διαρκέσει πάνω από 20 χρόνια.

Στο διάστημα αυτό έδωσαν πάνω από 170 συναυλίες για το Plays Metallica by four cellos σε 40 χώρες και κυκλοφόρησαν ένα ζωντανό άλμπουμ με τίτλο Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos – A Live Performance. Έφτασε η ώρα να τους δούμε και στην Αθήνα…

Για να γιορτάσει την 20ή επέτειο του Plays Metallica by four cellos, η μπάντα το επανακυκλοφόρησε με 3 bonus tracks στις 22 Ιουλίου 2016. Σε αυτήν τη νέα έκδοση προστέθηκαν ολοκαίνουργιες και ακυκλοφόρητες -ως τότε- ορχηστρικές εκτελέσεις των «Battery,» «Nothing Else Matters» και «Seek & Destroy.»

Οι Apocalyptica

Είναι metal συγκρότημα από το Ελσίνκι της Φινλανδίας, που δημιουργήθηκε το 1993. Χαρακτηριστικό του ήχου τους είναι ότι ως βασικό όργανο έχουν το βιολοντσέλο και, συνεπώς, η μουσική τους περιέχει στοιχεία από κλασσική μουσική μέχρι συμφωνική και thrash metal.

To συγκρότημα φτιάχτηκε το 1993 όταν τέσσερις τσελίστες, o Eicca Toppinen, o Paavo Lötjönen, o Max Lilja και o Antero Manninen συγκεντρώθηκαν για να παίξουν διασκευές των Metallica στην Ακαδημία Sibelius. Οι Apocalyptica είναι: η Eicca Toppinen, ο Perttu Kivilaakso, ο Paavo Lötjönen και ο Mikko Sirén.

Ημερομηνία: 31 Οκτωβρίου 2019

Ώρα: 20:00 – 23:05

Εισιτήρια: 33 ευρώ

Στο Πειραιώς Academy (Πειραιώς 117)

Πηγή: kalogrezart.gr